Press "Enter" to skip to content

Economiseste timp si bani pentru o casa impecabila! Trucuri utile pentru curatenia generala de primavara

Trimite prietenilor

Curățarea generală a locuinței este necesară la un anumit interval de timp pentru a preveni acumularea de praf și mizerie. Unele persoane au norocul de a fi ajutate de cineva pentru a duce la bun sfârșit această misiune epuizantă, însă altele dedică ore întregi curățeniei pentru a avea o casă impecabilă.

Din fericire, există numeroase trucuri utile în ceea ce privește această sarcină domestică, la care poți apela pentru a economisi timp și bani. În acest articol îți oferim 12 sfaturi simple pentru curățarea locuinței care îți vor fi cu siguranță de ajutor.

curățarea-meselor

Curățarea tapițeriei
Pentru a curăța tapițeria pieselor de mobilier sau a mașinii, prepară un amestec din apă carbogazoasă, oțet și săpun și folosește-l pentru a freca aceste suprafețe cu o perie. Pentru pete mai dificile, poți folosi un aparat de curățat cu aburi.

Ferestre
Pentru a îndepărta praful și urmele de rugină de pe ferestrele mari, amestecă bicarbonat de sodiu cu oțet alb și aplică soluția pe geamuri cu o perie sau cu o cârpă moale.

Pentru zonele greu accesibile, folosește un bețișor de ureche.

Canapele
Pentru a îndepărta petele de pe canapelele din microfibră, prepară un amestec din apă distilată și alcool și freacă materialul cu o perie sau cu o cârpă. Rezultatele sunt imediate.

Blaturi și mese
Aceste suprafețe pot fi greu de curățat și necesită o îngrijire deosebită deoarece aici pregătești mâncarea. Prepară un amestec din o parte peroxid de hidrogen (apă oxigenată) și două părți apă și aplică-l folosind o sticlă cu pulverizator. Această soluție îndepărtează petele de mâncare și de mucegai.

O altă variantă excelentă este să amesteci puțin bicarbonat de sodiu cu ulei esențial de lămâie și să freci suprafețele pentru a le curăța și dezinfecta.

Grilaje
Grilajele sunt greu de curățat din cauza găurilor foarte mici ale acestora. Pentru a îndepărta praful și mizeria acumulată, ia o pensulă pentru machiaj pe care nu o mai folosești și curăță suprafața murdară.

Cuptor
Acumularea de grăsime și urmele de mâncare transformă curățarea cuptorului într-o sarcină destul de dificilă.

Pentru a-ți ușura munca, pulverizează apă pe pereții cuptorului, apoi presară bicarbonat de sodiu. Lasă-l să acționeze peste noapte, apoi șterge-l bine a doua zi.

Podele
Praful și grăsimea murdăresc podelele. Dacă petele sunt recente, aplică puțină pudră de talc și las-o să acționeze timp de 10 minute, apoi curăță suprafața.

Dacă petele sunt mai vechi, aplică detergent de vase și freacă bine cu o perie. Lasă soluția să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește.

Frigider
Frigiderul este un loc în care se adună mirosurile neplăcute, iar bacteriile și resturile de mâncare murdăresc interiorul acestuia. Pentru curățarea frigiderului, prepară un amestec din: o parte bicarbonat de sodiu, o parte apă oxigenată și două părți apă. Pulverizează lichidul pe toate suprafețele din frigider. Lasă soluția să acționeze timp de 10 minute, apoi șterge cu o cârpă.

Dulapuri
Pentru a curăța dulapurile, folosește un amestec de bicarbonat de sodiu și apă. Pentru petele dificile, adaugă o parte de oțet alb. Lasă soluția să acționeze pentru câteva minute, apoi îndepărtează mizeria cu o cârpă.

Duș și baie
Pentru curățarea mucegaiului și a urmelor de săpun din cabina de duș și din cadă, pune puțină zeamă de lămâie pe un burete de vase și freacă bine suprafețele murdare. Poți să înlocuiești zeama de lămâie cu apă oxigenată.

Toaletă
Pentru a îndepărta petele și mucegaiul de pe vasul de toaletă, amestecă puțin bicarbonat de sodiu cu zeamă de lămâie și folosește soluția pentru a freca suprafața cu o perie. Poți să folosești și oțet alb simplu.

Oglinzi
Pentru a curăța obiectele din cristal și oglinzile, prepară un amestec din trei părți apă și o parte oțet. Pulverizează pe suprafețele vizate și curăță cu o cârpă.


Trimite prietenilor
O24 - Creare Site O24.RO.