Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ecaterina Andronescu, demonstratie în fața absolvenților! Motivul pentru care a mototolit două bancnote

in Educational de

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a participat sâmbătă la festivitatea de absolvire a promoției ,,Petrache Poenaru” a Universității Politehnica. Aceasta a mototolit două bancnote, pentru a le exemplifica tinerilor că valoarea lor rămâne neatinsă, chiar dacă pot fi călcați în picioare.

,,Se cuvine ca astăzi, promoția pe care o reprezentați să îi poarte numele (Petrache Poenaru – n.r.) și să fiți mândri de acest nume. (…) Dragi ingineri tineri, sigur, terminați o școală de care nu aveți cum să nu fiți mândri. (…) Sunteți, ați fost studenți ai Universității Politehnica din București. Fără îndoială, una din cele mai bune universități pe care le are nu numai România, ci și această parte de lume. E o școală care v-a dat valoare”, a declarat Ecaterina Andronescu în fața absolvenților, potrivit Mediafax.

Ministrul Educației a continuat printr-o demonstrație în fața celor peste 3.000 de absolvenți de Politehnică.

,,Și, dacă vorbim de valoare, dați-mi voie să fac aici, în fața voastră o încercare. Îmi cer scuze celor care știu ceea ce vreau eu să fac acum. Am în mâinile mele două bancnote, una este de 100 de lei, alta este de 10 lei și vreau să vă întreb dacă le vreți. Le vreți? OK. Atunci, o să le mototolesc și o să vă întreb dacă le mai vreți”, a mai adăugat aceasta.

Tinerii i-au răspuns în cor că nu renunță la bancnote și le vor în continuare, chiar dacă sunt mototolite.

,,Putem să mergem mai departe și anume să le aruncăm pe jos și să le călcăm în picioare. Le mai vreți? Da, filosofia acestei experiențe este cât se poate de clară, le vreți și mototolite, le vreți și călcate în picioare, pentru că au valoare. Mesajul meu este următorul: dacă în viață, pentru că viața are și urcușuri și coborâșuri, dacă se mai întâmplă să fiți mototoliți sau uneori călcați în picioare, nu vă pierdeți cumpătul, pentru că aveți valoare și vă respectăm și vă prețuim pentru valoarea pe care o aveți. Și această valoare v-a fost crescută în școala pe care astăzi o terminați”, a precizat Ecaterina Andronescu.

Sâmbătă, în pavilionul central de la Romexpo, peste 3.000 de absolvenți ai Universității Politehnica din București au participat la festivitatea de absolvire a promoției anului 2019, denumită ,,Petrache Poenaru”. La eveniment au fost prezenți ministrul Educației, Ecaterina Adronescu, rectorul Universității, Mihnea Costoiu și oficialități străine.

Ultimile din

Mergi la SUS