Ecaterina Andronescu anunță noi modificări la școli și grădinițe. “Trebuie să ne protejăm copiii”

in Educational de

Ministrul Educației a declarat în cursul zilei de ieri, pentru HotNews.ro, că va discuta cu cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a nu exagera cu cerințele în momentul în care vor elibera avizele de securitate la incendiu. “Eu sunt absolut de acord că trebuie să ne protejăm copiii de orice ar putea să le pună viaţa în pericol, dar să nu exagerăm!” Toate grădinițele și școlile trebuie să aibă neapărat avize ISU! Această condiție este valabilă atât pentru cele de stat cât și pentru cele private, potrivit afirmațiilor ministrului Educației.

Ecaterina Andronescu, anunț important: “Toate grădinițele și școlile trebuie să aibă avize ISU”

Ministrul Educației a anunțat, în cursul zilei de ieri, că toate școlile și grădinițele, fie ele de stat sau private, trebuie să aibă avize de ISU. Prevederea, însă, nu a trecut de ședința de Guvern. Ecaterina Andronescu a declarat pentru HotNews.ro, faptul că va urma să poarte o discuție cu cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a nu exagera în privința cerințelor atunci când eliberează avizele de securitatea ISU.

“Atât timp cât avem apă curentă de la robinet de ce trebuie să facă bazine în curtea şcolii? Ca să generez alte probleme şi fără îndoială şi costuri suplimentare?”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

“Grădiniţele şi şcolile, indiferent că sunt de stat sau private, trebuie să obţină avizul ISU. Ceea ce ne gândim să facem, probabil că vom propune în viitoarea lege, este ca aceste avize să fie în responsabilitatea celor care deţin clădirea şcolii, şi acestea sunt autorităţile locale. Eu cred că trebuie să discutăm cu responsabilii care decid ce criterii trebuie să îndeplinească o clădire, pentru că nu mi-aş dori să exagereze.

Şi am să vă spun şi de ce fac această afirmaţie. Vorbeam acum două săptămâni cu primarul Sectorului 6 şi îmi spunea că atunci când a cerut avizul ISU pentru şcolile care funcţionează de mulţi ani în sectorul 6 şi care au o alimentare cu apă curentă, acestora ISU le cere să facă nişte bazine cu apă suplimentară în situaţia în care nu este suficientă presiune de la reţea. Adică mi se par nişte exagerări care nu ar trebui făcute”, a declarat Ecaterina Andronescu pentru HotNews.ro.