Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ea este ALEXANDRA DINU, tânăra care a obținut cea mai mare notă la Admiterea de la Medicină! „Am plâns și mi s-a făcut rău când am văzut că am intrat prima!”

in Educational de

Are nume de actriță, e la fel de frumoasă ca cea care i-a cucerit inima lui Adrian Mutu acum 16 ani și e de o modestie nemaiîntâlnită la generațiile actuale.

Alexandra Dinu, o tânără cu trăsături fine și o statură fragilă, a demonstrat că are o mână de fier în mănuși de catifea și minte brici într-un trup de fotomodel. Dacă am întreba-o curiozități despre „Anatomia Corpului Uman”, cu siguranță Alex ar ști să ne spună mai mult decât măsurătorile perfecte promovate astăzi: 90-60-90.

„Domnișoara Dinu” a reușit în anul 2017 să concretizeze visul din copilărie al milioane de fetițe care atunci când sunt întrebate ce vor să se facă când vor crește mari, răspund entuziasmate și fără a putea pronunța un „r”  graseiat: „Doctoliță!”.

Alexandra Dinu a a obținut cel mai mare punctaj la Admiterea de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București: 59 de puncte din 60 posibile. A intrat prima la Medicină, după cei admiși din oficiu: olimpicii.

Iar Alexandra nu s-a descurcat remarcabil doar la examenul de admitere la facultate, căci la bacalaureat a luat nici mai mult, nici mai puțin decât 9.81, în condițiile în care era conștientă că rezultatul nu o va ajuta nicicum să devină studentă.

Despre „exodul medicilor români în străinătate”, condițiile de lucru în spitalele de stat din România, dar și despre pasiuni, amintiri din copilărie, „Doctor House” și „Anatomia lui Grey” am povestit cu Alexandra, o interlocutoare zâmbitoare, sigură pe sine și extrem de sociabilă.

Eşti născută în ‘ 98, anul în care s-au lansat multe trupe în România: Andre, A.S.I.A, N&D, Genius, Candy, 3 Sud-Est. Îi ascultai?

Când mă gândesc la perioada aceea, clar mă gândesc și la A.S.I.A. Ascultam toate melodiile lor și cea care s-a “bucurat” chiar mai mult decât mine de această pasiune a fost mama care trebuia să îmi împletească zilnic multe codițe încât să semăn cu fetele din trupă, am încercat chiar să le și cânt melodiile…da, asemenarea s-a rezumat la coafură.

Citeste tot interviul AICI.

 

Ultimile din

Mergi la SUS