Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

E posibil sa iti iei ADIO de la TICHETELE de masa! Ce se intampla de la 1 ianuarie dupa noile modificari ale Guvernului

in Politic de

Decizia guvernantilor de a impozita cifra de afaceri in loc de cea a profiturilor cu incepere de la 1 ianuarie pentru companiile cu venituri sub un milion de euro poate duce la o schimbare in ceea ce priveste acordarea tichetelor de masa.

E posibil ca ele sa nu se mai acorde, fiind considerate cheltuielile sociale ale angajatorului, iar in momentul de fata sunt deductibile si in interesul angajatorului sa le ofere.

Asa ca, dupa data de 1 ianuarie 2018 exista posibilitatea ca numarul persoanelor care vor beneficia de tichete de masa sa scada in mod considerabil in urma modificarii sistemului de impozitare.

In momentul de fata statul impoziteaza profitul firmelor, iar din impozit se scad cheltuielile deductibile in randul carora se gasesc asa zis cheltuieli sociale.

Aceste tichete vor putea fi oferite si dupa data de 1 ianuarie, dar asta tine de decizia angajatorului pentru ca, daca pana acum era in interesul lui sa le acorde pentru ca se scadeau din profitul impozitabil, acum, aceasta motivatie dispare, asa ca angajatorul ar putea sa renunte la a mai da tichete de masa.

Si bugetarii vor ramane fara tichete de masa, dar asta din decembrie 2018, atunci cand acestia urmeaza sa incaseze o indemnizatie de grana egala cu echivalentul a doua salarii minime pe economie.


Mergi la SUS