Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

E oficial! Femeile însărcinate vor primi un voucher în valoare de 2.000 de lei

in ExtraNews de

Proiectul care prevede acordarea unui voucher de 2.000 de lei pentru femeile insarcinate a fost adoptat astazi. In urma adoptarii proiectului, primaria va acrorda un voucher de 2.000 de lei pentru femeile insarcinate pentru tratamente si analize pe parcursul sarcinii.

Banii vor fi oferiti gavidelor care depun cerere si solicita acest sprijin si se vor acorda in doua transe, fiecare transa va consta intr-un voucher de 1.000 de lei.

Primul voucher in valoarea de 1.000 de lei va fi acordat dupa ce a fost procesata cererea, in baza primei adeverinte medicale care atesta sarcina.

Cel de-al doilea voucher, tot in valoare de 1.000 de lei va fi oferit dupa ce gravida a intrat in luna a sasea de sarcina, tot in baza unei adeverinte medicale care sa ateste acest lucru.

Un voucher de 2.000 de lei pentru femeile insarcinate este proiectul initiat de primarul Capitalei Gabriela Firea, care sustine ca natalitatea a scazut foarte mult in ultimii ani.

Conform Libertatea.ro, citat de baby.unica.ro, proiectul „Primaria Capitalei vine in sprijinul femeilor insarcinate” are in vedere cresterea ratei natalitatii prin sprijinirea femeilor in a nu mai alege avortul si pentru ca acestea sa poata beneficia de o monitorizare corespunzatoare a sarcinii.

„Anual, în municipiului Bucureşti se nasc aproximativ 20.000 de copii. Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, în perioada 2010-2015 numărul nou-născuţilor vii, ai căror părinţi au rezidenţa pe raza municipiului Bucureşti, a scăzut, astfel că, dacă în anul 2010 s-au înregistrat 21.147 de copii, în anul 2015 s-au înregistrat 19.255 de copii. Având în vedere rata scăzută a natalităţi, se impune implicarea autorităţii locale în identificarea unor măsuri sociale suplimentare, care să influenţeze creşterea natalităţii”, este prevazut in proiectul privind acordara unui voucher de 2.000 de lei pentru femeile insarcinate.


Ultimile din

Mergi la SUS