Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

După noul test balistic al nord-coreenilor, două bombardiere americane au survolat Peninsula Coreea, iar Donald Trump este gata să ordone un atac militar împotriva Coreei de Nord în cursul anului viitor

in Extern/ExtraNews de

Vineri, 28 iulie, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică. Aceasta a aterizat în zona economică exclusivă a Japoniei, la 200 de mile marine de zona de coastă a țării.
Kim Jong-un, după noul test balistic, a amenințat că Statele Unite ar putea fi lovite „oricând și oriunde.”
Experții armatei Statelor Unite, au avertizat că racheta balistică ar fi putut lovi orașul Chicago sau chiar New York, dacă ar fi fost lansată pe o traiectorie mai dreaptă.
Drept răspuns, o demonstrație de forță a fost făcută de către americani cu două bombardiere strategice, însoțite de aeronave de vânătoare japoneze și sud-coreene, care au efectuat zboruri deasupra Peninsulei Coreea, iar președintele american Donald Trump a afirmat că este gata să ordone un atac militar împotriva Coreei de Nord, în cursul anului viitor.
Bombardierele B-1B, au decolat de la o bază americană din Arhipelagul Guam.
Comandantul Forțelor Aeriene SUA din regiunea Pacific, generalul Terrence J. O’Shaughnessy, a afirmat:”Coreea de Nord rămâne cea mai urgentă amenințare la adresa stabilității regionale” și că:”Dacă primim ordin, suntem pregătiți să ripostăm rapid, cu o imensă forță letală oricând este necesar.”

Mergi la SUS