Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Pădurea Crâng va trece în proprietatea publică a municipiului Buzău și aici se va amenaja cel mai mare parc din România

in ExtraNews de

Pădurea Crâng, în suprafată de 182 de hectare, va deveni cel mai mare parc din România, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea 220/2018 prin care pădurea Crâng trece în proprietatea publică a orașului, pentru a fi transformată în parc.
În anul 1881 printr-o lege promulgată la acea vreme de Regele Carol I, pădurea Crâng, în suprafată de 182 de hectare, a fost trecută în proprietatea municipiului Buzău.
Regimul comunist a trecut pădurea în proprietatea Romsilva. Municipiul Buzău s-a ales doar cu o suprafață de 10 hectare, pe care este amenajat în acest moment Parcul Crâng.
În anul 2016, primarul Constantin Toma, căutând în arhive, a găsit  Monitorul Oficial prin care Regele Carol I dădea „pentru totdeauna pădurea Crâng orașului Buzeu” și a demarat demersurile pentru recuperarea pădurii Crâng.
După doi ani de intervenții pe la factorii de decizie din Capitală, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea 220/2018 prin care pădurea Crâng trece în proprietatea publică a orașului, pentru a fi transformată în parc, primarul Toma declara:
„Este o veste istorică pentru că pe 14 aprilie regele Carol I promulga o lege prin care dădea ‘pentru totdeauna pădurea Crângului orașului Buzeu’ și iată că după atâția ani președintele Iohannis a promulgat Legea 220 /2018 prin care ‘pădurea Crâng trece în proprietatea publică a municipiului Buzău pentru a fi transformată în parc’ și sper ca acest lucru să se întâmple pentru totdeauna sau măcar pentru următorii 150 de ani”.Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS