Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Duminică s-a încheiat ultimul weekend cu vreme frumoasă din această iarnă. Meteorologii spun că peste doar câteva zile o să vină un val de ninsori abundente şi ger.

in ExtraNews de

Probabil duminică s-a încheiat ultimul weekend cu vreme frumoasă din această iarnă. Meteorologii spun că peste doar câteva zile este posibil ca în ţara noastră să vină un val de ninsori abundente şi ger.

Nu a fost foarte normal ce s-a întâmplat în aceste zile cu temperaturi de martie, nu de început de ianuarie. Şi duminică romanii s-au bucurat de o vreme parcă mult prea bună.

Staţiile meteo europene spun că în centrul şi estul continentului va urma o perioadă cu ninsori masive, începând de la jumătatea lunii ianuarie. Meteorologii români confirmă. Este posibil ca din 13 ianuarie să vină peste noi o masă de aer rece, urmată de ninsori abundente, inclusiv în Bucureşti.

Cu alte cuvinte, acesta poate fi ultimul weekend cald din această iarnă în care ne-am bucurat, până acum, de temperaturi de primăvară. Şi astăzi au fost peste 10 grade în aproape toată ţara.

Ba chiar la Constanța, în jurul prânzului, au fost aproape 20 de grade Celsius. Oamenii au ieşit la plimbare pe plajă sau pe faleza Cazionoului.

Ovidiu Bufnilă, purtătorul de cuvânt al Societăţii de Otnitologie din România: “Dacă ne gândim ce se întâmpla acum un an, ne aducem aminte că la voi se vedeau cele mai multe ştiri cu lebede care mureau pentru că îngheţaseră toate apele, nu mai aveau vegetaţie acvatică, deci nu mai aveau hrană. Acum nu mai e cazul! Tot ce înseamnă pasăre de apă are tot ce-i trebuie, nu există ochiuri de gheaţă, deci din punctul ăsta de vedere este foarte bine pentru ele.”

Însă dacă temperaturile vor scădea şi vor fi ninsori abundente în următoarea perioadă, păsările vor migra din zonele de munte spre câmpie.

Ultimile din

Mergi la SUS