Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

DRAGOSTE LA SERVICIU, DA SAU BA?

in Curiozitati de

O lege nescrisă spune să nu amesteci amorul cu serviciul? Ce faci însă dacă ţi-ai pierdut capul? Problema este că inima nu ascultă de legi, aşa că aventurile romantice între colegi de serviciu, pe faţă sau ascunse, riscante sau nu, au existat şi există. Ce şanse la fericire are o astfel de legătură. Se întâmplă frecvent ca o pasiune să se nască chiar la locul de muncă. Şi e explicabil, doar aici ne petrecem cea mai mare parte a unei zile. Iar Măria Sa Dragostea, după cum se ştie, nu cere nimănui permisiunea. Totuşi, o poveste de iubire între doi colegi de serviciu poate da naştere de la bun început unei multitudini de probleme, nu doar privirile invidioase ale colegelor, atrase şi ele de cel care ţi-a răpit inima, ci, în unele cazuri, chiar atenţionării din partea conducerii. Pentru că la serviciu relaţiile se văd ca-n palmă. Unde mai pui că nu există nicio garanţie ca povestea de dragoste se va finaliza printr-o căsătorie. Mai ales că practica a demonstrat că majoritatea relaţiilor înfiripate la muncă sunt sortite eşecului. Există însă şi excepţii, viaţa o dovedeşte.

CE-I DE FĂCUT? Recomandări pentru EA. Înainte de toate, pune-ţi următoarea întrebare: eşti pregătită să-l vezi pe iubitul tău în fiecare zi şi în fiecare clipă? Orice om are nevoie de o pauză, chiar dacă e vorba despre oameni foarte apropiaţi. Iar voi nu veţi avea practic această posibilitate, fapt ce duce deseori la apariţia conflictelor. Gândeşte-te care poate fi deznodământul relaţiei. E foarte dificil să acţionezi diferit, să fii când omul care iubeşte, când cel care munceşte. Şi s-ar putea să încurci mereu rolurile. Să presupunem că v-aţi certat în afara biroului. Gândul că oricum vă întâlniţi la serviciu vă împiedică să evaluaţi corect situaţia sau vă purtaţi firesc. Nu cumva relaţia s-a născut dintr-o cauza cât se poate de banală, numită singurătate? Un asemenea sentiment ne determină uneori să ne agăţăm de prima variantă la îndemână. Şi, ca atare, e foarte posibil să nu ne îndrăgostim de omul potrivit. Te-ai întrebat dacă relaţia cu colegul n-a apărut pur şi simplu din comoditate? Poate fi vorba atât de confort emoţional, un fel de varianta 2 în 1, cât şi de avantaje de altă natură, de exemplu, îl ai sub ochi tot timpul, deci îl poţi controla. În primul caz, soluţia ar fi să petreci mai mult timp împreună cu prietenii, iar în al doilea, e clar că trebuie să înveţi să-ţi stăpâneşti propria gelozie. E important să decizi dacă eşti pregătită să te afişezi cu el, să faceţi publică relaţia. Oricât de bine ţi-ai ascunde sentimentele, la un moment dat, va deveni tot mai greu să nu-ţi poţi exprima deschis dragostea. Aceasta va fi cea mai grea încercare. Şi fii pregătită, pentru că e posibil ca pănă şi persoane din conducere să aibă un cuvânt de spus referitor la relaţia aceasta şi nu e sigur că opiniile lor fi în favoarea ta.

CE-I DE FĂCUT? Recomandări pentru EL. Trebuie să-ţi răspunzi sincer la întrebarea următoare: e vorba de dragoste sau de puţină distracţie? Desigur, la început ai spune: “Normal că e dragoste!” Din păcate, incapacitatea de a evalua obiectiv situaţia îţi poate crea probleme serioase. Iar dacă aventurilor tale din afara serviciului le-ai pus punct fără probleme, aici îţi rişti imaginea, poate chiar şi cariera. Eşti pregătit să lupţi pentru sentimentele tale? De exemplu, ce faci dacă şeful începe să-şi manifeste interesul faţă de iubita ta? Daca ai măcar o urma de îndoială în această privinţă, nu merita să te gîndeşti la continuarea relaţiei. Dacă sentimentele tale sunt totuşi adevărate, scoate-le mai repede în afara biroului. În felul acesta, îţi vei da seama dacă aveţi cu adevărat nevoie unul de celălalt. Nu trebuie ca, în sinea ta, persoana iubita să fie asociată cu rutina zilnică. Va trebui să înveţi să-ţi stăpâneşti gelozia. Vei fi nevoit să te obişnuieşti cu faptul că ea va avea în permanenţă relaţii de serviciu cu reprezentaţi ai sexului opus. În caz contrar, rişti să devii irascibil, agresiv, iar asta îţi poate afecta relaţia. Nu o cere imediat în căsătorie! O decizie luată în grabă împinge deseori la fapte nesăbuite. Chiar dacă ieşiţi împreună de peste o jumătate de an şi vă vedeţi zilnic la serviciu, e mai bine să nu acţionezi în pripă. Dacă ai hotărât să vă despărţiţi, soluţia cea mai bună este să-ţi cauţi un alt loc de muncă. Colegele te vor bârfi şi vei fi, fără îndoială, lipsit de apărare în faţa limbilor ascuţite. Iar în ochii lor, oricare ar fi adevărul, vei apărea drept vinovat. Dacă însă sentimenentele tale au trecut cu bine peste toate încercările, poţi fi convins că ai găsit adevărata dragoste.

Ultimile din

Mergi la SUS