Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Dragnea: Grindeanu şi Ponta nu reprezintă PSD!

in Diverse/ExtraNews/Politic de

   PSD, într-un comunicat, condamnă categoric „tentativa ilegală și neconstituțională a celor doi foști membri ai partidului, Sorin Grindeanu și Victor Ponta, de a prelua puterea executivă a statului român”, imformează psd.ro.

   „În toate aceste acțiuni ilegale, cei doi nu reprezintă Partidul Social Democrat și nu au niciun drept să angajeze numele partidului într-un asemenea demers care contravine grav tuturor principiilor democratice și constituționale. Niciun for de conducere statutar al partidului nu i-a mandatat să întreprindă vreuna dintre aceste acțiuni ilegale, ceea ce înseamnă că cei doi acționează strict în nume propriu, având întreaga răspundere, de orice natură, pentru faptele lor„, se mai spune în comunicat.

   Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, după reuniunea CExN al PSD, că în cadrul şedinţei s-a votat în unanimitate pentru excluderea din partid a premierului Sorin Grindeanu și pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului.

   „Am avut o ședință CExN unde am discutat despre refuzul dlui Sorin Grindeanu de a respecta decizia celor două partide — PSD și ALDE. În acest context, mai mulți colegi, foarte mulți, au propus excluderea dlui Sorin Grindeanu din calitatea de membru al PSD, o decizie care a fost aprobată în unanimitate, pe baza statutului, care dă această competență CExN. În același timp, am luat act de conferința de presă a purtătorului de cuvânt de la Cotroceni cu privire la răspunsul dat la adresa pe care și eu și dl Tăriceanu i-am trimis-o dlui președinte Iohannis, în care l-am informat despre deciziile de ieri. Ca atare, PSD a luat decizia, după ce ne-am consultat cu colegii de la ALDE, ca luni să se depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului, iar miercuri să fie dezbătută și votată. Nu ne-am dorit această situație, recunosc că și eu și majoritatea colegilor am sperat că, după decizia de ieri a CExN la care din păcate dl Sorin Grindeanu nu a vrut să participe, va înțelege că astea sunt regulile democratice și că trebuie să își prezinte demisia„, a susținut Liviu Dragnea.

   „Dar aici am ajuns. Dacă ar fi dorit să nu intervină această criză politică, să nu se lungească această criză politică generată prin refuzul de a părăsi Palatul Victoria, poate am fi ajuns la o soluție amiabilă și astăzi poate eram la Cotroceni la consultări, în seara asta am fi avut un candidat pentru funcția de prim-ministru și declanșam procedurile constituționale pentru instalarea unui nou guvern„, a mai spus președintele PSD. (foto: psd.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS