Dragnea a cerut eliberarea sa. In faţa Înaltei Curţi: „De opt luni stau în închisoare nevinovat!”

in ExtraNews de

Liviu Dragnea a ajuns la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, unde se va judeca una din cererile depuse de el, doar în acest an avocaţii înaintând două solicitări.

Liviu Dragnea a declarat în faţa instanţei că de opt luni stă nevinovat în închisoare. „La două lucruri vreau să mă refer. În primul rând, la un neadevăr, acela că le-am cunoscut pe Botorogeanu (Adriana – n.r.) şi Anisa (n.r. – Stoica). Este un neadevăr, ca multe altele care s-au spus pe parcursul urmăririi penale şi pe parcursul cercetării judecătoreşti.

Nu am susţinut recursul în casaţie doar pentru că aş fi nevinovat şi pentru a ieşi cu orice preţ din închisoare. Nu! Eu cred în nevinovăţia mea. De aceea nici nu am plătit precum fosta soţie partea mea din prejudiciu. Sunt complet nevinovat. Stau de opt luni nevinovat în închisoare. Nu mi s-a părut normal să plătesc niciun fel de sumă. Depinde de Dumneavoastră dacă voi sta în continuare în închisoare”, a declarat Liviu Dragnea.

Este vorba despre un recurs în casaţie, pe care fostul şef al PSD l-a declarat împotriva deciziei de condamnare la 3 ani şi 6 luni din Dosarul Angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. O contestaţie în anulare a lui Liviu Dragnea împotriva aceleaişi decizii a fost deja respinsă de ICCJ pe data de 10 decembrie.

Liviu Dragnea a fost adus cu escortă din arestul ICCJ şi introdus într-o sală şedinţe destinată cauzelor civile, care nu este dotată cu o boxă a arestaţilor. Fostul şef al PSD stă pe un scaun în sala de judecată, între prezidiul judecătorilor şi băncile de unde pledează avocaţii. Un complet de 5 judecători al Curţii Supreme va decide privind solicitarea de anulare a sentinţei, depusă de fostul lider al PSD. De la începutul anului şi până acum, apărătorii lui Liviu Dragnea au depus alte două cereri de eliberare.

Prima va fi supusă analizei de judecători la finalul acestei săptămâni, cealaltă la finalul lunii. În 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la protecţia Copilului Teleorman.Loading...