Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Dragă parinte de copil care începe școala tu știi ce vrei de la învățătoarea copilului tău?

in Educational de

Dragă parinte de copil care începe școala,

când o să te întâlnești cu învățătoarea copilului tău, uită-te în ochii ei și gândește-te bine ce vrei să-i ceri. Pentru că s-ar putea să te întrebe: “Ce vă doriți pentru copilul dumneavoastră?”.
Și, dacă ai norocul să-ți pună aceasta întrebare, fă-ți temele de-acasă și du-te pregătit la întâlnire. Scrie-ți pe o listă, în caz că ți-e teamă să nu uiți. O să vă amuzați, împreună, când o să vadă că scoți fițuica.

Fii om, fii simplu, normal și natural! Nu te chinui să pari nici mai deștept, nici mai bogat, nici mai interesant decât ești. Fii sincer și uman! Fă-o pe învățătoarea copilului tău să înțeleagă că voi sunteți în aceeași echipă. Și spune-i, clar, care sunt obiectivele tale.

Dacă vrei un copil olimpic, cu orice preț, spune-i asta cu onestitate: “Doamnă, eu îl vreau de 10 și cu toate medaliile pe piept, indiferent ce poate și cât poate copilul meu. Vreau să vă chinuiți cu el, să-l chinuiți și pe el și să mă chinuiți și pe mine, dar, la sfârșitul anului, eu îl vreau cel mai tare.”

Dacă vrei să fie onestă cu tine, spune-i că vrei să știi, exact, ce poate și care e ritmul copilului tău. Spune-i că ai vrea, mult de tot, să îți zică și ție ce crede despre poțențialul lui, pentru ca, împreună, să-l ajutați să facă față programei, chiar dacă ritmul lui e mult mai alert sau mult mai încet decat media .

Dacă vrei să îți ajute copilul să-și dezvolte abilitățile, spune-i asta! Fă-o să înțeleagă ce-ai vrea și cât e de important, pentru tine, să știi dacă ai un copil bun la sport, matematică, desen sau muzică. Și dacă ea îți spune că e super talentat la sport, nu te chinui să-i gasești ore de pian, în afara programei, doar pentru că tu nu ai putut, niciodată, să-ți surprinzi musafirii, cântând la pian și ai vrea s-o facă piticul tău.

Până la intrarea în clasa zero, un părinte ar cam trebui să știe ce ”livrează” școlii. Un părinte ar trebui să fi descoperit, deja, dacă are un copil retras sau unul super activ, un copil curajos sau unul rezervat, un copil sociabil sau unul care preferă liniștea. Un părinte ar cam trebui să-și dea seama dacă are un copil determinat sau unul care trebuie împins de la spate, unul deschis, atent și cooperant sau unul cu ochii dupa păsărele și cu gândul la floricele.

Nicio învățătoare din lume nu va reuși să schimbe felul de a fi al copilului tău. Nicio învățătoare din lume nu va putea să-ți transforme copilul, în altcineva. Dar, orice învățătoare va fi fericită să aibă de-a face cu un părinte care are o imagine corectă despre copilul lui, un părinte care încearcă să ajute școala și, împreună – trio-ul învățătoare, părinte și copil – să obțină tot ce poate fi mai bun, în povestea asta.

Poartă-te cu învățătoarea copilului tău, așa cum îți dorești să se poarte ea, cu minunea vieții tale: fără lingușeli, fără prefăcătorii, fără interese ascunse! Fii un parinte sincer și deschis și vei construi cea mai frumoasă relație, cu una dintre cele mai importante persoane din viața copilului tău, învățătoarea lui.

Citeste mai mult pe mirelaetegan.ro

Ultimile din

Mergi la SUS