Din lista alimentelor benefice funcționării creierului fac parte: Afinele, avocado, broccoli, ciocolata neagră, nucile, oul, rozmarinul, sfecla roșie, spanacul, turmericul, uleiul virgin de măsline, usturoiul la care mai putem adăuga somonul(conține acizi grași omega-3 benefici creierului, cu rol important în funcțiile cognitive) și salvia(un stimulent cunoscut pentru memorie. Se consideră că ar putea proteja creierul împotriva anumitor procese care duc la apariția bolii Alzheimer).
AFINELE
Sunt bogate în antioxidanți, vitaminele C și K, fibre și consumate zilnic ne protejează anti-stress.
AVOCADO
Este bogat în grăsimi sănătoase de care creierul are nevoie, vitamine esențiale K, B, C și E, dar și în acid folic.
BROCCOLI
Conține multă vitamina C, vitamina K și cholină( o amină care face parte din complexul vitaminei B, utilizată în tratamentul afecțiunilor hepatice).
Broccoli este benefic pentru memorie.
CIOCOLATA NEAGRĂ
Este vorba de ciocolata care are minim 70% cacao, care conține flavonoide. Acestea reduc riscul de accident vascular cerebral și îmbunătățesc circulația sangvină cerebrală.
NUCILE
Sunt o sursă foarte bună de acid alpha-linolenic (ALA) ajutând circulația sangvină, care la rândul său, permite o oxigenare eficientă a creierului. Nucile sunt bogate în nutrienți sănătoși și antiinflamatori.
OUL
Gălbenușul de ou conține multă cholina(un ou de 50 de grame conține în gălbenușul său 147 mg de cholina). Atunci când consumi un ou, creierul folosește cholină(colină) pentru a produce acetilcolină, un neurotransmițător care poate fi important pentru menținerea memoriei și a comunicării între celulele creierului.
ROZMARINUL
Creierul este ajutat contra neurodegenerării de acidul carnosic din rozmarin.
SFECLA ROȘIE
Deoarece este bogată în antioxidanți, sfecla roșie este un bun nutrient pentru creier.
SPANACUL
Bogat în luteină antioxidantă, spanacul ajută la protejarea împotriva declinului cognitiv.
TURMERICUL
Este un condiment cu proprietăți antiinflamatoare care încetinește degradarea neuronilor și ajută la îmbunătățirea memoriei. Consumul zilnic de turmeric reduce riscul de Alzheimer.
ULEIUL VIRGIN DE MĂSLINE
Conține polifenoli cu efect antioxidant. Aceștia au efecte benefice asupra deficitelor de memorie specifice îmbătrânirii dar și pentru cei care învață.
USTUROIUL
Bogat în antioxidanți și antiinflamatori, usturoiul ajută creierul făcandu-l mai rezistent la stresul și inflamația asociată bolilor neurologice și îmbătrânirii.

Cum combatem uitarea. Păstrează informaţiile necesare, utile, care au mare semnificaţie pentru „reuşita” ta.
Ce şi de ce uităm? De obicei, uităm informaţiile care îşi pierd actualitatea, care se devalorizează,