Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Două minore de 13 și 17 ani au fost bătute cu lanțul, biciul și cu alte obiecte contondente pentru a se prostitua. Acuzații sunt trei bărbați din Vedea, Giurgiu

in ExtraNews de

În Vedea, județul Giurgiu, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat, miercuri, patru percheziții domiciliare, la persoane bănuite de trafic de minori. Trei bărbați din localitate sunt acuzați că au racolat două minore de 13 și 17 ani pe care le-au obligat să se prostitueze sub amenințarea cu moartea. Tinerele au fost bătute frecvent cu biciul, lanțul sau alte obiecte contondente. Doi dintre suspecți au fost reținuți de procurori, propunându-se arestarea preventivă, iar cel de-al treilea a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

În perioada 2015-2017, minorele ar fi fost obligate folosindu-se actele de violență și amenințarea, să întrețină relații sexuale cu mai mulți clienți. Banii sau bunurile rezultate în urma practicării prostituției, au fost însușite de către inculpații care erau deosebit de agresivi.
Reprezentanții DIICOT au precizat că suspecții sunt Văduva Cornel, Văduva Florentin Maiamis și Ilie Gheorghe și au arătat că:”Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpații Văduva Cornel și Ilie Gheorghe sunt cunoscuți pe raza Comunei Vedea și a localităților limitrofe ca fiind persoane extrem de violente, ambii condamnați anterior pentru săvârșirea unor infracțiuni de omor calificat, folosind în mod uzual amenințările și forța fizică, atât în ceea ce privește comiterea infracțiunilor pentru care sunt cercetați în prezent cât și pentru rezolvarea unor situații curente, inculpații purtând în mod obișnuit asupra lor cuțite, bice, bâte, topoare etc.”
Membrii familiei inculpatului Văduva Cornel au proferat amenințări cu moartea la adresa a doi martori, dacă nu își retrag declarațiile date împotriva lor.
Văduva Cornel va fi prezentat în cursul zilei de joi Tribunalului Giurgiu, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Față de inculpatul Ilie Gheorghe, procurorii vor solicita arestarea preventivă în lipsă și față de inculpatul Văduva Florentin Maiamis, procurorii au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Instrumentarea cauzei se face împreună cu ofițeri ai poliției judiciare – Serviciul de Combatere a Criminalitătii Organizate Giurgiu.

Ultimile din

Mergi la SUS