Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Dosar penal după ce o persoană a dat declaraţii false la spital, unde se prezentase întrucât avea simptome de infecţie cu coronavirus, ulterior fiind diagosticată cu Covid-19

in ExtraNews de

Procurorii din Baia Mare au deschis un dosar penal pentru fals în declaraţii după ce o persoană a minţit, în repetate rânduri, la unităţi medicale din municipiu, spunând că nu a călătorit în zone afectate de coronavirus, deşi se prezentase acolo tocmai pentru că avea simptome specifice infectării. Ulterior, persoana a şi fost diagnosticată cu Covid-19.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a anunţat, marţi, că a înregistrat un dosar penal pentru fals în declaraţii, „in rem”, cercetările fiind desfăşurate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare, Biroul de Investigaţii Criminale.

Astfel, s-a stabilit că în 22, 23 şi 24 martie, în declaraţiile pe proprie răspundere completate în cadrul filtrelor epidemiologice de la mai multe unităţi medicale din Baia Mare, o persoană a declarat că nu a călătorit în zone cu transmitere comunitară extinsă a COVID-19 şi, respectiv, că nu prezintă simptomatologia specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Aceste declaraţii nu au fost conforme cu adevărul, întrucât persoana revenise în ultimele 14 zile dintr-o astfel de zonă, iar prezentarea acesteia la unităţile medicale a fost tocmai ca urmare a simptomatologiei specifice, ulterior fiind diagnosticată ca fiind infectată cu virusul SARS-CoV-2.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză.

credius.ro

Autor: News.ro

Ultimile din

Mergi la SUS