Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Donatie NEASTEPTATA facuta de un roman Ambasadei Rusiei pentru „Cumintenia Pamantului”.

in ExtraNews

Ambasada Rusiei in Romania a transmis, pe Facebook, ca un roman a adus in nume de propriu suma de 19,19 lei romanesti, 4,41 euro, 0,31 dolari SUA, 200 de yeni japonezi si 200 de woni sud-coreeni, potrivit stirileprotv.ro

Gestul a fost facut pentru a rambursa Ambasadei o parte din suma donata pentru achizitionarea operei „Cumintenia Pamantului”.

Oficialii rusi precizeza ca suma primita de la cetateanul roman va fi donata tot pentru opera lui Brancusi.

In urma cu cateva zile, Ambasada Rusiei a fost in centrul unei controverse, dupa ce a publicat pe pagina de Facebook un clip in care prezenta cum Romania s-a „reconstruit” cu ajutorul Uniunii Sovietice si cum cele doua armate au luptat pentru „Independenta Romaniei”.

Filmul era insotit de anuntul ca Ambasada Rusiei va dona 100 de euro pentru cumpararea operei.

Mesajul publicat de Ambasada cu privire la donatia primita de la un Roman:

Referitor la donația Ambasadei în campania privind subscripția publică națională pentru achiziția operei “Cumințenia Pământului” a sculptorului Constantin Brâncuși

În seara zilei de 27 septembrie 2016 la Ambasada s-a adresat un cetățean român care a transmis în numele propriu o sumă de bani a cărei valoare el însuși nu a putut să precizeze. Potrivit dânsului, el a făcut acest lucru pentru a rambursa Ambasadei o parte din suma donată de către noi în în campania privind subscripția publică națională pentru achiziția operei „Cumințenia Pământului” a sculptorului Constantin Brâncuși.
Am numărat banii aduși de către această persoană și s-a dovedit că dânsul a transmis 19,19 lei românești, 4,41 euro, 0,31 dolari SUA, 200 de yeni japonezi și 200 de woni sud-coreeni.
Pornind de la aprecierea pozitivă acordată de MAE al României, în ceea ce privește donația modestă a Ambasadei ruse în recuperarea patrimoniului național român, am luat decizia de a trimite acești bani în fondul menționat. Luând în considerare faptul că au fost multe monede străine de diferită valoare, această procedură, cel mai probabil, va dura mai mult timp.
Suntem recunoscători tuturor cetățenilor români neindeferenți care au apreciat în mod corect poziția Ambasadei drept cea care urmărește îmbunătățirea relațiilor noastre, căutarea interpretării pozitive reciproc acceptabile a istoriei noastre comune și aici, bineînțeles, cuvântul ponderabil trebuie să fie spus de experții Comisiei comune de istorici ruso-române.
Sperăm că dezbaterea destul de emoțională care fără nicio intenție din partea noastră a început în societatea românească va contribui nu numai la o mai bună înțelegere a istoriei noastre comune, dar, de asemenea, și la construirea de noi relații pragmatice de bună vecinătate între țările noastre.


Loading...

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS