Donald Trump considera ca fiind o solutie razboiul cu Coreea de Nord. Armata americana a detectat o intensificare a activitatii submarinelor nord-coreene

in Extern de

Un senator american sustine ca presedintele Donald Trump considera ca fiind o solutie razboiul cu Coreea de Nord. In acelasi timp, armata americana a detectat o intensificare a activitatii submarinelor nord-coreene, iar tot mai multi cetateni ai tarii intra ilegal in Thailanda.

Senatorul Lindsey Graham este de parere ca va fi un razboi intre SUA si Coreea de Nord, din cauza testelor cu rachete efectuate de regimul lui Kim Jong Un, daca Phenianul continua sa-si indrepte rachetele balistice internationale catre America, relateaza NBC News.

„Mi-a spus asta. Il cred. Daca as fi in locul Chinei, de asemenea, l-as crede si as face ceva in legatura cu asta”, a spus parlamentarul republican.

Acesta a precizat ca Trump nu va permite regimului lui Kim Jong Un sa detina o asemenea arma nucleara capabila „sa loveasca America”.

„Daca va fi un razboi pentru oprirea (lui Kim Jong Un – n.red.), va fi acolo. Daca mii vor muri, vor muri acolo. Nu vor muri aici. (…) Cand esti presedinte al Statelor Unite, cui esti supus? Poporului Statelor Unite”, a mai precizat Graham.

De asemenea, un oficial din domeniul Apararii a spus, luni, ca armata americana a detectat activitate submarina „foarte neobisnuita si la niveluri fara precedent”, in zilele ce au urmat celei de-a doua lansari a unei rachete balistice intercontinentale din luna iulie.

Despre flota submarina a Coreei de Nord se crede ca ar contine circa 70 de submarine, desi majoritatea sunt destul de vechi si nu pot lansa proiectile, relateaza CNN.

Totul are loc in contextul in care numarul de nord-coreeni care au intrat ilegal in Thailanda a crescut in ultimele luni, potrivit oficialilor biroului de imigratii, in conditiile in care tensiunile au crescut in Peninsula Coreeana, din cauza programelor de inarmare ale Phenianului, scrie agentia Reuters.

Thailanda este o ruta populara de tranzit pentru nord-coreenii care fug de regimul opresiv. Sute de cetateni intra in fiecare an in China, iar de acolo in Thailanda, de unde de obicei sunt trimisi in Coreea de Sud.

In 2016 au fost 535 de sosiri, insa in doar primele sase luni ale anului 2017 s-au inregistrat deja 385.