Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Donald Trump a mințit de 1.628 de ori în 298 de zile de când este președinte, a calculat ziarul Wshington Post

in Extern/ExtraNews de

Deși președintele Donald Trump utilizează de multe ori termenul de „știre falsă”, în realitate, el este cel care face o mulțime de declarații false sau mincinoase.
Într-un material publicat marți, ziarul Washington Post, care a urmărit declarațiile false ale lui Trump de când a fost investit ca președinte până în prezent, arată că acesta este cel care minte în medie zilnic de 5,5 ori, adică în 298 de zile de când este președinte, el a făcut 1.628 de declarații false sau mincinoase.
În cazul în care el continuă să mintă în același ritm, până la sfârșitul anului, el, ar trebui să ajungă la aproximativ 2.000 de declarații false, iar până la sfârșitul primului său mandat de patru ani în funcția de președinte, va ajunge conform prognozei la aproximativ 8.000 de declarații eronate.
Ritmul minciunilor lui Trump a crescut brusc în ultima lună, ajungând la 9 declarații false/zi, după cum precizează Washington Post. Numărul atât de mare al declarațiilor eronate se explică parțial prin faptul că Donald Trump are obiceiul de a se repeta foarte des( el, a pronunțat de trei sau patru ori aceleași 50 de minciuni).
Washington Post a dat exemple de declarații înșelătoare: „America a atins cel mai mare nivel al pieței bursiere pe care l-a avut vreodată”, „Obamacare este un dezastru”și „Este cel mai mic șomaj din ultimii 17 ani”.
Donald Trump a mers atât de departe încât a spus de 60 de ori că „Obamacare este pe cale să moară” sau că „a murit”, dar nu este cazul, conform Biroului pentru buget al Congresului.
Obamacare este din 2010 legea privind protecția și accesul la îngrijiri pentru pacienți. Aceasta, dispune asigurarea de sănătate pentru toți. Este o lege a reformei medicale din SUA care extinde și aduce îmbunătățiri  accesului la îngrijire, reducând cheltuielile prin reglementări și impozite.
(Foto: România TV)

Mergi la SUS