Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Doi români eroi la Londra. Au oprit un jaf: ”Unul i-a pus piedică, celălalt l-a legat”

in Extern de

Tot la Londra, doi români au demonstrat un spirit civic extraordinar și au reușit să oprească un jaf care a avut loc centrul Londrei, a relatat ieri presa toata din Regatul Unit

Cei doi români  lucrau în zona în momentul în care au observat nu mai puțin cinci indivizi care spărgeau vitrina unui magazin de bijuterii şi ceasuri.

Dând dovadă de un curaj ieșit din comun românii s-au năpustit asupra unuia dintre hoți pe care l-au trântit la pământ și i-au legat mâinile în așteptarea poliției metropolitane. Polițiștii care au ajuns la fața locului l-au preluat pe individul legat de cei doi români și au constatat că ceilalți oți au fugit și nu au mai furat nimic datorită intervenției celor doi români.

Scenele desprinse parcă dintr-un film de acțiune s-au petrecut în miezul zilei, chiar în centru Londrei. Şase indivizi cu scutere şi înarmaţi cu unelte au început să spargă vitrina unui magazin de bijuterii şi ceasuri și intervenția celor doi români, ajutați de alți colegi, a fost decisivă.

Martor la întreaga scenă a fost un alt român care a povestit cât de curajoşi au fost cei doi conaţionali:

”Un român mai micuţ de statură l-a prins din spate şi i-a pus piedică. În momentul când i-a pus piedică, a venit altul, alt român mare, cam la 1,90 metri, făcut bine, l-a prins de mâini şi l-a legat. După care imediat, în două minute, două minute jumate, a apărut poliţia s-au ridicat cu elicopterele să-i caute pe ceilalţi.”

Furturile realizate de hoţi pe mopede s-au înmulţit în Londra în ultima perioadă. Peste 16 mii au fost înregistrate numai în ultimul an, potrivit unui raport al Poliţiei Metropolitane. Ceilalţi cinci hoţi implicaţi în tentativa de jaf de la bijuteria londoneză au reuşit să fugă. Poliţia speră să le ia urma prin intermdiul complicelui lor care a fost arestat.

SURSA: ROMANUL.CO.UK

Mergi la SUS