Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

DNA intră în spitale! Managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice – acuzat de abuz în serviciu

in ExtraNews de

   Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de Monica Daniela Pop, manager al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București. Ea este acuzată de abuz în serviciu şi conflict de interese.

   În calitate de manager al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice – București, Monica Daniela Pop a încheiat, în 2003, 2007 și 2012, cu încălcarea legislației primare, patru acte adiționale la un contract de închiriere ce fusese încheiat anterior, cu o societate comercială, transmite un comunicat al DNA.

   Prelungirea contractului de închiriere s-a făcut nelegal, deoarece, exista obligația legală ca, începând cu anul 2003, închirierea spațiilor din cadrul spitalului să fie efectuată de Administrația Fondului Imobiliar al Unităților Sanitare Publice – Sector 1 și ulterior de către Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și Unităților Sanitare Publice din cadrul Consiliului Local Sector 1 București, iar sumele de bani încasate cu titlu de chirie să revină fie primăriei Sectorului 1 ca administrator, fie Primăriei Municipiului București, ca proprietar. În plus, Consiliul Local Sector 1 a stabilit un cuantum minim al chiriei pentru închirierea de spații pentru servicii medicale și alte activități decât cele medicale aflate în administrarea Administrației Fondului Imobiliar al Unităților Sanitare Publice – Sector 1. În cazul de față însă, chiria stabilită prin cele patru acte adiționale a fost sub acel prag minim.

   Prin aceasta, a fost cauzată o pagubă bugetuluiui Primăriei Municipiului București și/sau bugetului Primăriei Sectorului 1 București în valoare de aproximativ 24.478 euro și, corelativ, a fost creat un folos de aceeași valoare societății comerciale care a închiriat spațiul în incinta spitalului.

   La 28 noiembrie 2012, în calitate de manager al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice, Monica Daniela Pop a participat, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al Spitalului, la luarea unei decizii privind încheierea unuia dintre actele adiționale la contractul de închiriere, decizie prin care s-a obținut, în mod direct, un folos patrimonial pentru o societate comercială cu care suspecta s-a aflat în raporturi de muncă. Astfel, între 1 martie 2007 şi 14 ianuarie 2011, aceasta a fost angajată cu contract de muncă cu normă parțială la respectiva societate comercială. Fiind vorba de o perioadă de cinci ani ce precede data încheierii documentului, sunt întrunite condițiile care definesc conflictul de interese.

   DNA precizează că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. (foto: spitaloftalmologie.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS