Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Discotecile anilor ’70 – ’90! Cum se distrau românii în cele mai vestite cluburi din ţară: mişcări electrizante pe ringurile de dans şi haine foarte sumare | VIDEO

in Curiozitati de

Piesele remixate ale unor monştri sacri precum Deep Purple, John Lennon, Demis Roussos, CC Catch, Modern Talking, Boney M sau ABBA fac senzaţie şi astăzi în cluburile din toată lumea, însă, mai cu seamă, i-au distrat pe români în perioada de “pionierat” a discotecilor. Totul diferă faţă de lumea de asătăzi, de la ţinuta DJ-ilor, la mişcările dansatorilor.

În Costineşti, în Disco Ring, una dintre cele mai mari din Europa, DJ-ii aveau mustaţă şi erau îmbrăcaţi în ţinută de plajă.

La vremea acestor imagini, Disco Ring era cea mai mare discotecă în aer liber din estul Europei, cu până la 3.000 de oameni intraţi la supraaglomeraţie. DJ – Sorin Lupascu, 1983 – 1986 (cu pauze). În Costineşti pe atunci cîntau Holograful la Forum (Cu Marti Popescu la bas şi Nutu Olteanu la chitară), Pro Musica sau Cristal (cu Puiu Creţu) la Perla Mării, Dida Drăgan cu Sorin Chifiriuc la Tineretului (mai veneau acolo Compact şi Iris). A fost probabil perioadă cea mai fastă a Costineştiului ever, cu blatisti dormind pe acoperişuri, cu Serbările Mării făcute de Divertis, cu căsătorii (cu certificat cu tot)de o zi…”, îşi aduce aminte chiar DJ-ul de atunci, Sorin Lupascu.

Cea mai căutată discotecă a anilor ’80 din Iaşi, Club CH, cu puţin inaite de a se închide. DJ a fost, de la înfiinţare şi pînă la desfiinţare, adică din 1980 pînă în 1991, Sorin Lupascu. În acea discotecă au debutat artiştii Alină Mavrodin (cîştigătoare a Festivalului Mamaia 1986), folkistul Dan Vâna, au dat spectacole Divertis, Grup ARH sau Ne-am Ars Amatoria, au repetat numeroase trupe de rock şi folk, au fost sute de seri organizate de studenţi, au fost serile Revistei Cronică de Top Românesc, au cîntat marile trupe studenţeşti ale momentului, gen Celelalte Cuvinte sau Kappa Aproape că nu există student din perioadă 1980 -1991care să fi făcut facultatea la Iaşi şi să nu fi dansat măcar o data în Club CH. Printre preşedinţii de club care au făcut ceva se număra Dinu Stânciu şi Nicolae Secăreanu. A fost o colaborare extraordinară cu preşedinţii de cămin din T 1 şi T2, feţe de o prietenie adevărată!!!

Distracţia şi viaţa de noapte pe vremea lui Ceauşescu erau împărţită pe clase sociale: copiii nomenclaturiştilor şi străinii aveau discoteci şi baruri de noapte speciale, precum Melody, Altantis şi barurile din marile hoteluri. Tineretul din clasa medie avea cluburile studenţeşti. Acestea au fost, înainte de Revoluţie, unele din puţinele locuri unde lumea se putea distra şi se putea manifesta în voie. În Bucureşti, existau Casa de Cultură Studenţească „Grigore Preoteasa” – înfiinţată în perioada interbelică -, clubul politehnicii 303, Club A – al Arhitecturii, Clubul „Nicolae Iorga” al ASE, clubul Universitas – de pe Schitu Măgureanu etc.

VIDEO AICI 

Citeste articolul integral AICI 

Ultimile din

Mergi la SUS