Directorul Protecţiei Civile italiene: Numărul contaminărilor cu noul coronavirus în Italia probabil că este de zece ori mai mare decât bilanţul oficial – de peste 64.000 de oameni

in Extern de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Numărul contaminărilor cu noul coronavirus în Italia probabil că este de zece ori mai mare decât bilanţul oficial – de peste 64.000 de oameni infectaţi -, a estimat marţi directorul Protecţiei Civile italiene, care asigură colectarea datelor cu privire la pandemie, relatează Reuters.

Ultimele date oficiale anunţau 6.077 de decese de la apariţia ptimului caz, în Lombardia, la 21 februarie, care fac din Italia cea mai afectată ţară de pandemie – în care numărul victimelor este de două ori mai mare decât cel înregistrat în China, unde a apărut virusul în decembrie.

În măsura în care persoanele care luptă împotriva virusului în spitale au fost cele mai testate, probabil că mii de contaminări au trecut neobservate.

”O proporţie de un caz confirmat la zece (neconfirmate) ni se pare credibil”, a declarat directorul Protecţiei Civile italiene Angelo Borrelli într-un interviu acordat cotidianului La Repubblica, apreciind că, în realitate, în Italia ar putea fi contaminaţi 640.000 de oameni.

În contextul în care sistemul de sănătate italian întâmpină dificultăţi în preluarea pacienţilor, din cauza unei penurii a măştilor de protecţie şi a ventilatoarelor, autorităţile sanitare se aprovizionează cu greu din străinătate.

Potrivit lui Angelo Borrelli, India, România, Rusia şi Turcia au încetat să mai comercializeze acest tip de dispozitive medicale.

”Noi contactăm amabsadele, dar îmi este teamă că nu vom mai putea primi măşti din străinătate”, a declarat el.

Sursa: News.ro


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...