Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Din nou controale sanitar-veterinare pe Litoral, din nou amenzi!

in Diverse/ExtraNews de

   Autoritatea Naţională Sanitar Veteriară şi pentru Siguranţa Alimentelor anunţă că, în data de 21.07.2017, inspectorii acestei instituţii care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

   Astfel, au fost verificate 38 de unități localizate în cele şapte zone de interes turistic de pe Litoralul Mării Negre, respectiv Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. În urma controalelor s-au constatat numeroase deficienţe cu privire la comercializarea directă către consumator a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie şi etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

   Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, cinci restaurante, patru magazine alimentare, doua unități tip fast food, un bufet şi un laborator de patiserie-cofetărie au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 28.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la comercializare 10 kg de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

   ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. (foto: ANSVSA)


Ultimile din

Mergi la SUS