Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Din 1 ianuarie 2018, amenzi de la Fisc pentru românii care pleacă din țară mai mult timp și nu anunță

in ExtraNews de

Românii care intenționează să plece din țară pentru mai mult de șase luni de zile riscă, de la 1 ianuarie 2018, să fie amendați dacă nu notifică Fiscul în prealabil prin completarea și depunerea unui chestionar de rezidență fiscală.

Obligația de notificare a intenției de a pleca din România pentru mai bine de jumătate de an nu este nouă în legislația autohtonă, însă recent a fost reglementată, prin ordonanță a Guvernului, o amendă pentru cei ce o omit.

Concret, amenda pentru nedepunerea în timp util a chestionarului respectiv este, din prima zi a anului curent, între 50 și 100 de lei.

Conform unor lămuriri oferite lunile trecute de funcționarii Fiscului, obligația vizează orice persoană fizică ce stă în România și pleacă mai mult timp din țară, indiferent de motiv (muncă, studii etc.).

Totuși, prin excepție, chestionarul nu trebuie depus de către românii care lucrează în străinătate ca funcționari sau angajați ai statului român.

Documentul trebuie înregistrat la unitatea Fiscului din raza domiciliului cu 30 de zile înainte de plecarea din România.

Sursa: realitatea.net

Ultimile din

Mergi la SUS