Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Diana Lilia Bandrabur, medicul pediatru din Constanta care ar fi eliberat 115 retete false, a fost trimisa in judecata

in ExtraNews de

Un medic psihiatru de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa a fost trimis în judecată pentru fals intelectual, complicitate la înşelăciune, abuz în serviciu şi complicitate la uz de fals după ce ar fi emis 115 reţete pe numele unor persoane care fie au un alt medic curant, fie nu suferă de boli psihice sau chiar erau decedate la data înscrisă pe reţetă.
Procurorii instanţei supreme au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a medicului Diana Lilia Bandrabur pentru că ar fi emis 115 reţete false.Conform adevarul.ro medicul este acuzat de fals intelectual, complicitate la înşelăciune, abuz în serviciu şi complicitate la uz de fals. „În perioada 2008-2012, inculpata, în calitate de medic psihiatru în cadrul Secţiei exterioare de psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a eliberat mai multe prescripţii medicale compensate integral pentru mai mulţi pacienţi care, în realitate, nu au apelat la serviciile medicale ale medicului respectiv, nu au fost consultaţi de cea în cauză şi nu au beneficiat de medicamentele prescrise de Bandrabur Diana Lilia”, notează procurorii în rechizitoriu.

Anchetatorii mai arată că prescripţiile medicale false au fost înaintate spre decontare Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa. „Ulterior emiterii de către medicul în cauză a prescripţiilor respective, acestea au fost înmânate reprezentanţilor farmaciilor de pe raza judeţului Constanţa, cu care medicul în speţă colabora, fie direct de către cea în cauză, fie prin intermediul altor persoane. La rândul lor, reprezentanţii farmaciilor au înaintat ulterior prescripţiile medicale false Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, alături de documentaţia aferentă, solicitând decontarea lor şi înregistrând, astfel, creşteri ale  încasărilor din vânzări.”, notează procurorii în rechizitoriu. Anchetatorii precizează că reţetele au fost eliberate pe numele unor persoane care fie au un alt medic curant, fie nu suferă de boli psihice sau chiar erau decedate la data înscrisă pe reţetă. Cele 115 prescripţii medicale emise fără respectarea dispoziţiilor legale au o valoare totală de 115.037, arată procurorii. Pentru acoperirea prejudiciului, anchetatorii au dispus poprirea sumelor de bani aflate în conturile bancare ale medicului, precum şi luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a două imobile situate în municipiul Constanţa. Dosarul a fost trimis de procurori Judecătoriei Constanţa.

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS