Dezastru în Australia. 10.000 de cămile vor fi împușcate pentru a le împiedica să bea apă

in Diverse de

Dezastrul provocat în Australia de incendiile din ultima perioadă duce la împușcarea a peste 10.000 de cămile. Autoritățile au luat această hotărâre pentru a împiedica animalele să bea apă din statul Australia de Sud, care este foarte afectat de secetă.

Azi, 8 ianuarie, vânătorii vor împușca peste 10.000 de cămile, la ordinul liderilor aborigeni din teritoriile Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY).

„Suntem blocați într-o căldură îngrozitoare și în condiții inconfortabile, nu ne simțim bine din cauza cămilelor care vin și dărâmă gardurile, intră pe gospodăriile noastre și încearcă să ajungă la apă prin sistemele de aer condiționat”, a declarat Marita Baker, membru al consiliului executiv al APY, citată de publicația The Australian.

Animalele sunt sacrificate din cauza îngrijorărilor cu privire la emisiile de gaze de seră – în condițiile în care aceste animale emit o cantitate de metan echivalentă cu o tonă de dioxid de carbon pe an, mai arată publicația citată, arată știrileprotv.ro.