Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Detoxifierea de vară. Fructele și legumele care fac adevărate minuni pentru detoxifierea organismului

in ExtraNews/Sanatate de

Vara este bogată în fructe și legume și reprezintă un moment minunat pentru detoxifierea organismului.
Vă prezentăm în ordinea importanței lor câteva fructe și legume care curăță organismul.

PEPENELE
Este principalul fruct de vară care detoxifică organismul, conține cantităti mari de citrulina și acest lucru ajută la crearea argininei. Aceasta elimină amoniacul și alte toxine din organism. Pepenele este bogat în fibre dietetice și ajută la menținerea colonului curat.
Glutationul, cel mai puternic agent antioxidant și detoxifiant al organismului este conținut de pepene și acesta ajută la îmbunătățirea funcției hepatice.
Potasiul conținut de acest fruct echilibrează cantitățile mari de sodiu în dietele noastre sprijinindu-vă rinichii și este excelent pentru curățarea lor.
O încărcare toxică mai scăzută în organism face să fie redusă inflamația.
CASTRAVETELE
Conținutul ridicat de apă din castraveți stimulează sistemul urinar. Castravetele este foarte alcalin, aceasta fiind o parte importantă a menținerii unei diete echilibrate. O jumătate de cană de castravete feliat are doar 8 calorii.
LĂMÂIA
Lămâia ajută la restabilirea echilibrului ph-ului corpului prin alcalinizarea organismului. Acest fruct este un stimulent minunat pentru ficat și este un dizolvator al acidului uric ajutând și la curățarea rinichilor.
Vitamina C contribuie la menținerea funcționării normale a sistemului imunitar în timpul exercițiilor fizice și după acestea, la formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor, gingiilor și dinților.
AFINELE
Reduc inflamația, au proprietăți antivirale, conțin vitamina C, un element care ajută în procesul de detoxifiere.
ZMEURA.
Indicele glicemic al zmeurei fiind foarte scăzut ( de 3 ori mai mic decât al altor fructe), o fac o hrană cu conținut scăzut de glucoză. Acestea echilibrează zahărul din sânge și se pot introduce foarte bine în dieta de detoxifiere.
SPANACUL
Spanacul este un complex de antioxidanți și anti-inflamatori. El echilibrează organismul și este foarte sănătos, de aceea trebuie introdus în dieta de detoxifiere.

FRUNZELE DE MENTĂ
Vă ajută să digerați mai eficient mâncarea. Menta îmbunătățește funcționarea fierii, ajută vezica biliară, intestinul subțire, iar organismul trebuie în perioada de detoxifiere să curețe și aceste componente ale organismului.
SEMINȚELE DE IN
Echilibrul de acizi grași omega 3 și 6 din acestea, reduc inflamația. Conținutul atât de fibre solubile cât și insolubile din semințele de in ajută la stabilizarea zahărului din sânge și ajută la o bună funcționare a intestinelor. Detoxifierea se va produce mai eficient și mai rapid.

Ultimile din

Mergi la SUS