Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Deţinuţi prinşi că foloseau Metoda Accidentul direct din închisoare!

in Diverse/ExtraNews de

   Poliţia Română anunţă că în urma a zece percheziții efectuate, ieri, cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor în Penitenciarele Galați și Tulcea, precum și pe raza județelor Ialomița și Călărași, au fost reținute 8 persoane bănuite de comiterea mai multor înșelăciuni prin Metoda Accidentul.

   Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au descins la mai multe adrese din Călărași și Ialomița precum și în Penitenciarele de Maximă Siguranță Galați și Tulcea pentru destructurarea unei grupări care acționa prin Metoda “Accidentul”.

   Din cercetările efectuate de polițiști şi procurori, a reieșit că, în perioada 20 aprilie- 10 mai, membrii grupării ar fi contactat telefonic mai multe persoane și, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea în accidente de circulație a membrilor familiei victimelor, le-ar fi solicitat acestora diferite sume de bani.Opt persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 39 ani, sunt suspectate de a fi comisşase infracţiuni de înşelăciune și alte două infracțiuni de tentativă la înșelăciune, victimele fiind persoane în vârstă, din judeţul Călăraşi. Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este de de aproximativ 80.000 de lei. În urma perchezițiilor efectuate cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor, au fost identificate mai multe telefoane mobile și cartele SIM deținute ilegal în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Galați și au fost recuperați 7.000 de lei. Cele opt persoane a au fost reţinute pentru sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune și tentativă la infracțiunea de înșelăciune. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale în cauză. (foto: Poliţia Română)


Ultimile din

Mergi la SUS