Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Despre căminele studențești: Lucruri care le oferă studenților o ședere mai ușoară la cămin

in Educational de

Un lucru ce merită bifat în perioada studenției este cazarea într-un cămin, unde locuiești cu mai multe persoane într-o cameră, unde ai un spațiu foarte limitat pentru tine și nu prea ai parte de intimitate. Din aceste motive și nu numai, traiul la cămin nu este unul ușor, însă este o etapă ce te poate maturiza și te poate învăța multe lucruri. Cu toate acestea există câteva aspecte care pot simplifica viața studenților cazați într-un astfel de loc, fiind important să existe preocupare pentru traiul tinerilor în cămine. 

 

Citește în continuare acest articol și descoperă 3 lucruri deosebit de utile într-un cămin: 

 

  1. O spălătorie 

Un loc în cămin care să fie destinat spălării hainelor este un aspect important, ce le ușurează viața studenților cazați acolo. Astfel, ei pot să meargă să-și spele rufele rapid și ușor, fără a fi nevoie să apeleze la alte variante, ce nu le sunt tocmai la îndemână, cum ar fi să meargă la un prieten, care stă în chirie să le spele sau să caute un loc în oraș, unde își pot lăsa hainele pentru a fi curățate. Sunt opțiuni inconfortabile pentru ei, pe când o spălătorie în cămin ar fi o opțiune mult mai simplă. Această spălătorie ar trebui să conțină câteva mașini de spălat rufe și poate și câteva uscătoare pentru haine sau un spațiu unde să le poată întinde, pentru a se usca. Astfel, o mașină de spălat de pe altex.ro va funcționa nemaipomenit în spălătoria căminului, fiind un real ajutor pentru studenți.

 

  1. Plase de țânțari 

Este util ca geamurile să fie prevăzute cu plase pentru țânțari, fiind un avantaj pentru cei care rămân cazați și pe parcursul verii. Fără aceste plase geamul nu poate fi lăsat deschis pe parcursul serii și din acest motiv în cameră ajunge să fie o căldură greu de suportat, ce le afectează somnul celor cazați. Dacă nu există plasă și lasă geamul deschis odihna lor va fi perturbată de țânțari, iar dacă lasă geamul închis căldura din cameră va fi o problemă. Așa că este nevoie să se țină cont de acest lucru, pentru ca studenții să se poată odihni cum trebuie pe parcursul verii. 

 

  1. Internet 

Este foarte folositor ca studenții să aibă o sursă de internet în cămin, deoarece de multe ori au nevoie să se conecteze la internet, pentru a realiza diverse proiecte, poate au unele cursuri online sau doar pentru a se relaxa alături de un film bun. În acest mod, studenții nu sunt nevoiți să facă hotspot sau să meargă în diverse cafenele, unde au acces la internet și pot să-și realizeze proiectele. 

 

În concluzie, este necesar ca studenții să aibă niște condiții bune în căminele studențești, să fie un loc unde au parte măcar de lucrurile de bază și unde au posibilitatea să se simtă bine. Oricum în cămin pot apărea diferite neplăceri, două dintre ele fiind condițiile de trai și colegii, motiv pentru care ar fi nemaipomenit ca cel puțin condițiile să nu le mai dea bătăi de cap.

Ultimile din

Mergi la SUS