Desert ce se prepară într-un mod mai puțin obișnuit! Prăjitură cu mere fără aluat ”3 pahare”

in Retete de

Vă prezentăm o rețetă de chec deosebit de delicios cu mere. Acesta este un desert ce se prepară într-un mod mai puțin obișnuit, dar ce cu siguranță îi va cuceri pe toți. Este o prăjitură perfectă dacă nu dispuneți de suficient timp pentru a găti sau dacă v-ați pomenit cu oaspeții în prag. Aceasta se prepară uimitor de simplu și rapid, fiind perfectă pentru gospodinele începătoare.

INGREDIENTE

-1 pahar de griș

-1 pahar de făină

-1 pahar de zahăr

-1.5 lingurițe praf de copt

-5 mere

-3-5 linguri suc de lămâie

-1 pahar de lapte

MOD DE PREPARARE

1. Amestecați făina cu zahărul, grișul și praful de copt. La dorință, puteți adăuga o priză de sare. Astfel, obțineți un aluat ”praf”.

2. Spălați și decojiți merele. Îndepărtați cotorul cu semințe și dați-le prin răzătoarea mare. La fel, puteți folosi și un robot de bucătărie. Imediat stropiți merele cu suc de lămâie.

3. Ungeți o formă de copt cu unt și presărați, cât mai uniform, 1 pahar de aluat ”praf”. Aranjați în formă un strat de mere. Alternați astfel straturile de aluat și mere. Obțineți un prăjitură cu trei straturi de aluat.

4. Turnați în formă laptele fiert, cât mai fierbinte (imediat ce îl luați de pe foc). Cu grijă, folosind un cuțit sau o furculiță, înfigeți prăjitura de câteva ori. Astfel, laptele va pătrunde prin toate straturile prăjiturii.

5. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 50 de minute. Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească.

Notă: La dorință, puteți înlocui laptele cu 100-150 g de unt. Acoperiți prăjitura cu untul dat prin răzătoare.

Sursa Bucătarul.eu