Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Descoperire uluitoare după deschiderea mormântului lui Iisus! VIDEO

in Curiozitati de

Un grup de arheologi a cercetat locul unde se crede că a fost înmormântat Iisus Hristos şi a risipit o parte dintre misterele şi polemicile pe marginea acestui subiect.

Polemicile cu privire la autenticitatea actualului loc de veci al lui Iisus Hristos venerat de creştini au apărut după ce mormântul găsit în secolul al IV-lea a fost distrus de-a lungul vremii de cutremure, incendii şi războaie. După mai bine de 200 de ani, locul unde se crede că a fost înmormântat Mântuitorul a fost redeschis şi cercetat de un grup de arheologi, iar descoperirile sunt uluitoare, relatează „Daily Mirror“.

Arheologii au descoperit patul funerar pe care ar fi stat trupul lui Iisus timp de trei zile. Acesta era protejat de o lespede din marmură, despre care nu se ştia nimic până acum. Lespedea ar fi fost pusă în secolul XVI, în scopul de a împiedica furturile pelerinilor, care plecau acasă cu bucăţi din mormânt drept relicve. Pe lespede este gravată o cruce, care ar fi fost făcută în timpul Cruciadelor din secolul al XII-lea, scrie Adevarul.ro

„Cel mai uimitor moment pentru mine a fost când am dat la o parte primul strat de praf şi am descoperit o a doua bucată de marmură. Aceasta era gri, nu albicioasă, precum cea din exterior şi chiar în mijlocul ei stă o cruce frumos inscripţionată. Nici nu aveam habar că exista“, a declarat arheologul Frederik Hiebert, de la National Geographic. „Nu ştiam că l-au construit în acelaşi loc de fiecare dată. Aceasta pare să fie o dovadă vizibilă că locul pe care pelerinii îl venerează astăzi este într-adevăr acelaşi mormânt pe care împăratul roman Constantin cel Mare l-a găsit în secolul al IV-lea şi pe care cruciaţii l-au venerat. Este uimitor“, a subliniat el.

„Este emoţionant, pentru că vorbim de secole despre acest lucru“, a reacţionat după anunţ părintele Samuel Aghovan, şeful Bisericii Armene.

Arheologii urmează să facă o reconstrucţie virtuală a mormântului lui Iisus, pentru a-l face accesibil tuturor.

Vezi video AICI


Ultimile din

CULTURA ZMEURULUI

Zmeurul este un semiarbust valoros care creste spontan in tara noastra dar
Mergi la SUS