Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Descoperire impesionantă în apartamentul unui oficial anticorupţie. Politistii au găsit 122 milioane de dolari bani gheaţă

in ExtraNews de

Un raid acasa la seful in exercitiu al Comisiei anticoruptie a Rusiei a dus la descoperirea unei sume de peste 122 milioane de euro, bani gheata, au declarat surse citate de Russia Today.

Politia l-a arestat pe Dmitry Zakharchenko, videpresedinte al Departamentului pentru Energie Industriala al Administratiei Generale de Securitate Economica si Combaterea Coruptiei, dupa descoperirea banilor. Potrivit anchetatorilor, politia a confiscat circa 120 milioane de dolari si doua milioane de euro.

“Suma finala nu este cunoscuta. Politia a confiscat doar ce era ascuns in casa lui; nu stie ce alte active are, dar lucram in aceasta directie”, a declarat o sursa pentru RIA Novosti.

61832982

Zakharchenko a refuzat sa dea detalii despre provenienta banilor, sustinand doar ca este nevinovat. El a fost dus in fata instantei sambata, fiind acuzat de abuz de putere, obstructionarea justitiei si luare de mita. Judecatorii au decis ca acesta sa ramana in arest pana pe 8 noiembrie, potrivit TASS.

Avocatii lui Dmitry Zakharchenko au propus ca acesta sa fie eliberat in schimbul unei cautiuni de 70 milioane de ruble, echivalentul a 1 milion de dolari.

Conform unor surse citate de TASS, banii au apartinut bancii NOTA-Bank, a carei licenta a fost revocata in noiembrie 2015, relateaza stirileprotv.ro.


Ultimile din

Mergi la SUS