Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, a realizat un bilanț al celor 40 de gafe de exprimare ale Vioricăi Dăncilă în cele șase luni de guvernare, spunând : „Dăncilă este Bulă al anilor 20-20”

in ExtraNews de

Un bilanț al celor 40 de gafe de exprimare ale Vioricăi Dăncilă în cele șase luni de guvernare, contabilizate punct cu punct, a fost făcut miercuri de deputatul PNL, Ovidiu Raețchi. El a comparat-o pe Dăncilă cu un cunoscut personaj al bancurilor românilor, spunând că: „Dăncilă este Bulă al anilor 20-20”.
Luni, prim-ministrul României, a prezentat bilanțul Executivului la șase luni de  guvernare.
Ovidiu Raețchi și-a început postarea pe Facebook cu: „Dăncilă este Bulă al anilor 20-20; La un an de guvernare, gafele ei vor depăși oficial numărul bancurilor cu Bulă de pe vremea lui Ceaușescu; Spre deosebire de Dăncilă, Bulă era, totuși, inofensiv și simpatic”.
Greșelile gramaticale și de exprimare ale premierului Viorica Dăncilă, apărute în spațiul public, în timpul declarațiilor sau conferințelor de presă, au fost contabilizate de deputatul PNL care a spus că acest bilanț pe care îl prezentăm mai jos este „adevăratul bilanț al premierului Viorica „Bulă” Dăncilă.”
1. În cadrul unei ședințe de guvern, a spus 20-20 în loc de 2020: „Tot astăzi adoptăm în perspectivă Euro douăzeci-douăzeci și hotărârea Guvernului”.
2. A spus de șase ori „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”, în timpul unei ședințe a Executivului, citind de pe foi.
3. La întâlnirea cu premierul Benjamin Netanyahu, singurul răspuns pe care premierul Dăncilă a știut să-l dea la o întrebare în limba engleză din partea omologului israelian a fost: „He, he”.
4. Gafă de protocol la întâlnirea cu Papa Francisc. Viorica Dăncilă nu a învățat în engleză formula de adresare către Suveranul Pontif, rostind:”Sfinția Voastră, I am very glad for this opportunity”.
5. „Cei care dezinformează UE sunt autiști”- declarație care i-a adus o plângere la CNCD.
6. Întrebată de presă dacă îi este frică de o plângere penală, prim-ministrul a răspuns că „Orice(oricărui, n.r.) om îi este teamă de o plângere penală”. 
7. A vrut să plece de la întâlnirea cu premierul croat Andrej Plenković, pe care Dăncilă l-a invitat în Palatul Victoria înaintea intonării imnurilor celor două țări. Acesta i-a făcut un semn discret să aștepte.
8. A repetat gafa și i-a făcut semn premierului croat să intre în Palat înainte de salutarea gărzii de onoare.
9. La finalul declarațiilor comune, premierul Dăncilă i-a propus acestuia într-o engleză stricată: „Make a photo?”.
10. În conferința de presă comună, Dăncilă a declarat: „Am avut discuții foarte interesante privind cooperarea noastră (…) și în perspectiva apartenenței cele două state”.
11. „Putem spune, pe scurt, că REDUCEM DEMOCRAȚIA… ăăă… reducem birocrația”- afirmație făcută în timpul unei ședințe de guvern.
12. „Avem apoi orașul medical universal…universitar Complex Carol Davila, care se va construi în zona de nord a Capitalei”.
13. „Sunt trei stadioane care deja se fac: Dinamo, Rapid și…Giulești” (după ce s-a uitat în mod vizibil pierdută după consilieră, așteptând să i se șoptească un răspuns).
14. La primirea premierului eston Jüri Ratas, Viorica Dăncilă a rămas blocată pe pista din aeroportul Mihail Kogălniceanu, după care și-a întrebat consilierul dacă trebuie să aștepte onorul de la soldații de gardă sau poate pleca.
15. I-a uitat numele premierului eston Jüri Ratas în cadrul declarațiilor oficiale.
16. Episodul arborării greșite a steagului Estoniei, situație corectată chiar de premierul Jüri Ratas, în timp ce Viorica Dăncilă a asistat impasibilă, ba chiar a mai și aplaudat gestul acestuia la final.
17. La moțiunea de cenzură depusă de PNL, în Parlament, a spus Banca Monetară în loc de Banca Mondială: „Când nu ați mai avut cum să negați performanțele economice ale acestei guvernări, recunoscute de Fondul Monetar Internațional, Banca Monetară(…)”
18. „De ce mințiți oamenii că în fiecare lună a crescut prețurile?”- afirmație în Parlament, la moțiunea de cenzură.
19. „Această dezinformare este pur și simplu o minciună!”-afirmație în Parlament, la moțiunea de cenzură.
20. „Majorările de prețuri s-au diminuat.”- afirmație în Parlament, la moțiunea de cenzură.
21. „Criticile aduse Guvernului de către Opoziția PARLAMENTALA”.
22. În deplasarea de la Lisabona, Dăncilă i-a vorbit premierului portughez despre provocările UE care vor apărea „prost”Brexit.
23. La întoarcerea din vizita făcută în Portugalia, Dăncilă a declarat că a vorbit despre preluarea „Președinției Romaniei”, fiind vorba de fapt despre preluarea de către România a președinției Consiliului European.
24. În cadrul acelorași declarații, Dăncilă a spus că a mai vorbit și despre dezvoltarea relației „privelegiate” dintre România și Portugalia.
25. Într-un interviu acordat la Bruxelles după o întâlnire cu prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, Dăncilă a declarat că au vorbit despre „abuzul în servici”.
26. În cadrul aceluiași interviu, Dăncilă a vorbit despre „dosare care pe urmă au fost achitate”, neștiind că doar oamenii pot fi achitați, nu și dosarele.
27 „Aceste lucruri trebuiesc puse în balanță”; „Imi doresc ca să pornim de la un moment zero”; „S-a arătat nemulțumirea faptului că nu există consens”.
28. La Simfonia Lalelor, în Pitești, copii de grădiniță au fost puși să defileze în fața premierului Dăncilă, iar o fetiță de 3 ani a fost pusă să stea în cap în fața sa. Premierul Dăncila a aplaudat fericită.
29. „Dorim să ne anexăm pe prevenție”, în loc de „să ne axăm pe prevenție”.
30. „Am participat la punerea în FUNCȚIE a stației de pompare…”.
31. Într-o ședința de guvern a pronunțat de trei ori „Boing” numele companiei „Boeing”.
32. „Faceți un exercițiu DE IMAGINE și puneți-vă în locul meu”.
33. „Am dat ordonanță de urgență cu privire la persoanele cu DEZABILITĂȚI”.
34. „Cu aceste soluții veți rezolva problemele care le aveți”.
35. „Am reușit să acredităm autoritățile de MENEGEMENT”.
36. „Educația și sănătatea cetățeanului sunt PREMORDIALE”.
37. „Vreau o relație instituțională bună PREȘEDENȚIE, Guvern, Parlament.” 
38. Într-o emisiune TV, întrebată de inundații și dacă sunt culturi afectate, Viorica Dăncilă răspunde afirmativ, iar apoi recită, minute în șir, despre programele de irigații ale Guvernului.
39. „Acest guvern a făcut ca apa să fie gratuită până la stația de pompare”.
40. Crede că Pakistan și Iran sunt în UE: „Bineînțeles că nu încercăm să intervenim în problemele interne ale unui stat membru cum este Iranul sau Pakistanul, dar cred că este nevoie de discuții cu cei care sunt factori de decizie ca drepturile femeii să devină o realitate.”
Acestea sunt cele 40 de greșeli identificate de parlamentarul liberal.
(Foto:Ziarul BURSA)

Ultimile din

Mergi la SUS