Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Deputat britanic: Romanii nu sunt in stare sa utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul capsunilor

in Extern de

Owen Paterson este un deputat conservator britanic, fost secretar de stat in ministerul Agriculturii in guvernul David Cameron, tatal si mama Brexit-ului.

Paterson este conservator, desi ar putea fi la fel de bine si conserva, daca analizam afirmatiile facute la conferinta „Leave means leave”, in care a incercat sa ofere o motivatie revenirii Marii Britanii la statutul de insula in afara Europei.

„Cei mai suparati oameni pe care i-am intalnit la DEFRA ( Departamentul pentru Mediu, Alimentatie si Afaceri Rurale – N.R.) erau cultivatori de fructe si legume afectati de neaplicarea Sistemului pentru sezonieri in agricultura care le permitea bulgarilor si romanilor sa beneficieze de cazare si mancare pentru o perioada limitata, in timpul sezonului, dupa care sa revina in tarile lor. Este vorba de o activitate calificata: te trezesti, culegi capsuni, nu ai voie sa ii strivesti. Poate ca romanii si bulgarii nu sunt in stare sa utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul capsunilor; britanicii nostri nu ar face-o”, au fost vorbele cu care si-a iluminat Owen Paterson auditoriul, printre care se afla si premierul britanic Theresa May.

Cu siguranta mintea lui Peterson e prea ingusta sa priceapa faptul ca bunastarea Europei Occidentale este datorata in mare parte si pietei de desfacere est-europene, pe care au acaparat-o cu produse surogat, dupa prabusirea comunismului, ca niste adevarati salvatori ai unui neo-colonialism corporatist.

Dar, pana la urma, declaratia lui Paterson nu poate fi combatuta, are dreptate, intr-adevar, romanii nu stiu sa foloseasca telefonul mobil asa cum o fac britanicii, prea obisnuiti sa-si indese nefiresc si rusinos tot felul de obiecte prin parti ale corpului, deh, natie civilizata…

Pentru ca e clar ca ne dorim toti sa-i uram multa sanatate, dar foarte multa, puteti sa accesati contul sau de Twitter.

Mergi la SUS