Depresia postnatala a mai „ucis” o mama. Suzana avea 28 de ani si a lasat in urma un sufletel de 2 luni

in ExtraNews de

Suzana Babic, in varsta de 28 de ani, s-a impuscat in cap chiar de ziua sa de nastere. Tragedia din orasul Subotica, din Serbia, a fost intens mediatizata in intreaga lume data fiind gravidatea depresiei postnatale care a facut-o sa-si puna capat zilelor.

Sotul era in oras, ii cumpara tortul de ziua ei in momentul in care femeia a facut nenorocirea. Trupul Suzanei a fost descoperit in locuinta din Subotica de catre prietenii invitati pentru petrecerea surpriza organizata cu ocazia zilei ei de nastere.

Acestia, in stare de soc, au chemat ambulanta, insa echipajul medical care a ajuns la fata locului nu a mai putut face nimic pentru proaspata mama.

Potrivit unui apropiat al familiei, make-up artistul traia o frumoasa poveste de dragoste alaturi de sotul sau si era foarte incantata ca familia se va mari cu inca un membru.

Era fericita in sarcina si abia astepta sa-si stranga copilul la piept. Lucrurile aveau sa se schimbe radical la doar 2 luni de la venirea pe lume a bebelusului.

„Nimeni nu a prevazut lucrul asta, cel putin niciunul dintre apropiatii ei. Inimile si sufletele noastre sunt distruse”, a declarat un cunoscut al Suzanei pentru presa locala.

Suzana Babic si sotul sau erau iubiti inca din timpul liceului, iar recent tanara isi obtinuse licenta in economie. Potrivit presei locale, citata de Daily Mail, tanara mamica urma sedinte de terapie intrucat simtea ca nu este in regula din punct de vedere mental. Femeia a fost condusa pe ultimul drum si ingropata in cimitirul rusesc ortodox din Subotica.

Depresia postnatala este o afectiune serioasa, asociata cu nasterea. Printre principalele simptome se numara tristetea, nivelul scazut de energie, anxietate, plans, iritabilitate, probleme cu somnul si cu apetitul.

Toate aceste stari ale mamei pot afecta si nou-nascutul. Se crede ca depresia postnatala este cauzata de o combinatie a factorilor fizici si emotionali. O investigatie a fost demarata in acest caz pentru a se stabili cu exactitate circumstantele in care a avut loc sinuciderea.