O veche reteta naturala de incercat in fiecare zi!
INGREDIENTE
- 1 cescuta de flori de musetel roman
- 1 litru de apa plata
Musetelul roman se dezvolta intr-un covor dens. Parfumul frunzisului sau este destul de uimitor – aminteste de marul verde – dar cu frumoasele lui frunze albe cu mijlocul galben din care se prepara acest decoct. Vara, in momentul deplinei infloriri, aduna o cescuta de flori, apoi arunca-le intr-o oala umpluta cu un litru de apa. Adu apa la temperatura de fierbere si lasa sa clocoteasca incet 10-15 minute, opreste focul, apoi, atunci cand acest decoct incepe sa se raceasca, filtreaza-l si umezeste-ti parul, spalat si clatit in prealabil, timp de cateva minute.
DESPRE MUSETELUL ROMAN
Musetelul roman este foarte apreciat pentru proprietatile lui sedative si digestive. Este folosit si pentru a trata conjunctivita, astmul si pentru a alina durerile dentare ale micutilor. Este, de alfel, eficace in uz extern, pentru a vindeca intepaturile de insecte si micile rani.