Declarația fostului ministru al Educației, Liviu Pop: „Statul, noi, am preferat să blocăm anumite reforme pentru că ne era mai comod”

in ExtraNews de

Liviu Pop, fostul ministru al Educației, în prezent președinte al Comisiei pentru învățământ, știintă, tineret și sport din Senat, prezent miercuri la o conferință UNICEF pe tema educației timpurii a făcut în fața participanților o mărturisire sinceră, aceea că ei, statul de drept(nu cel paralel), au ales să blocheze anumite reforme din comoditate:„Statul, noi, am preferat să blocăm anumite reforme pentru că ne era mai comod”. Învățământul trebuie să aștepte, se pare, să le treacă comoditatea celor responsabili și să spere într-o viitoare modernizare.
Liviu Pop a mai declarat că are încredere că Ministerul Educației „e capabil să facă o reformă sănătoasă”, arătând că: „Din punct de vedere legislativ, zilele trecute, în Parlamentul României, am dat startul. Legislativ, începând cu anul 2020, grupa mare și învățământul liceal vor face parte din învățământul obligatoriu. Începând din 2023, și grupa mijlocie devine învățământ obligatoriu, iar începând cu 2030, și grupa mică.”
Conferința de miercuri, „Primele 1000 de zile din următorii 100 de ani. Educația timpurie, o șansă pentru competitivitatea României” care are loc la Banca Națională a României, are ca invitați politicieni, psihologi și profesori. Invitații speciali sunt Paula Hunt, expert internațional, consultant UNICEF și Mark Alter de la New York University.