Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Decizia Guvernului de la Chișinău: Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova

in Extern/ExtraNews de

În ședința de miercuri a Guvernului din Republica Moldova, a fost aprobată decizia prin care vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova, relatează presa moldoveană.

Vicepremierul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritătile din Republica Moldova îi vor oferi garanții de securitate și de survolare a spațiului aerian al tuturor țărilor de tranzit. Aceste declarații au dus la luarea deciziei ca vicepremierul rus Dimitri Rogozin să fie declarat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit Timpul md.:”La propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, Guvernul i-a interzis lui Rogozin accesul pe teritoriul Moldovei, dar și tranzitarea teritoriului țării, pentru declarațiile defăimătoare și mincinoase la adresa cetățenilor Moldovei”.

Șeful diplomației moldovenești, a explicat că vicepremierul rus și-a permis să dea aprecieri defăimătoare la adresa Republicii Moldova și a cetățenilor.

Din aceeași sursă aflăm că:”Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a amenințat de mai multe ori țara noastră(n.r.Republica Moldova) cu război, pentru solicitarea de retragere a trupelor ruse din regiunea transnistreană. Într-un interviu pentru postul TV Rossia 24, Rogozin i-a numit pe moldoveni țigani, șoareci”.

„Aceste ieșiri pline de venin sunt o reacția la interdicția de a survola spațiul aerian al României, în drum spre Tiraspol”, mai arată Timpul md.

Mergi la SUS