Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

De neacceptat! Români filmați de presa engleză cum ajung cu PASATUL la cerșit lângă LONDRA (VIDEO)

in ExtraNews de

Sâmbătă dimineața,19 februarie, în centrul orașului Cambridge, situat la 80 de km de Londra, un Volkswagen Passat cu numere de Sibiu parchează într-o zonă pietonală. Cei doi pasageri își ocupă locurile și încep să cerșească.

Programul de „lucru” al cerșetorilor este de opt ore pe zi. Aşa că șoferul are grijă să plătească parcarea pentru intervalu 9.00 şi până la ora 17.00. Chiar dacă tariful în această zonă rezidențiala estre destul de piperat, cerșetorii ştiu că îşi vor scoate banii. Un bărbat de aproximativ 40 de ani şi dezvelește un ciot de mână şi se vaită strigând „Please Sir”.Când un ziarist de la Daily Mail se apropie de ei bărbatul spune „Nu vorbesc engleză. Sunt italian”.

În jurul orei 10.00 îşi face apariție un alt bărbat de aproximativ 30 de ani, cu o cârjă pentru copii. Îşi trage piciorul după el şi îi salută pe ceilalți doi cerșetori. Chiar dacă afară sunt 8 grade Celsius, „oamenii străzii” sunt rezistenți şi nu se mişcă din locul lor. La finalul programului îşi strâng banii, se urcă iar în Passatul argintiu şi se fac nevăzuţi.

Lisa Jay, de 65 de ani, lucrează la Crucea Roşie şi spune că „ştiu să vorbească engleză. M-au aşteptat când am ieşit de la cumpărături şi mi-au zis acum ai mărunțiș pentru că ai fost la shopping. Dă-mi şi mie un ban”. Femeia zice că românii au apărut în Cambridge la finele lui 2016.

Conform Biroului Naţional de Statistică din Marea Britanie, în 2016 au intrat pe teritoriul Regatului Unit 284.000 de cetăţeni proveniţi din Europa de Est. Dacă în 2014, doar 10% dintre aceştia proveneau din România, în 2016 numărul conaţionalilor noştri a crescut simţitor, ridicându-se la peste 35.000 de oameni. Dintre aceştia, doar 1,85% îşi găsesc un loc de muncă. Sursa: click.ro

https://youtu.be/qzWD162WN7c

Ultimile din

Mergi la SUS