Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

De luni 10 iulie 2017, Ministerul Apărării Naționale începe procesul de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari ai Armatei Române

in ExtraNews de

Luni 10 iulie începe prima etapă a procesului de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari ai Armatei României. Potrivit MapN, vor fi selecționați candidații care doresc să se încadreze în funcțiile de soldați și gradați rezerviști voluntari.
Într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale se arată:”Menționăm că soldații și gradații rezerviști voluntari, recrutați în baza Legii nr. 270/2015, reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă față de cea a soldaților și gradaților profesioniști, care sunt recrutați în baza Legii nr. 384/2006 și fac parte din rândul personalului militar în activitate”.
Pentru anul 2017, sunt disponibile circa 2.200 de posturi pentru gradații și soldații rezerviști voluntari, în municipiul București și în 24 de județe.
Ce pași trebuie urmați pentru înscrierea în procesul de recrutare și selecție: Candidații trebuie să se prezinte la sediul centrului militar județean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate își au domiciliul ca să completeze o cerere.
Ei trebuie să aibă asupra lor mai multe documente: actul de identitate(original și copie), certificatul de cazier judiciar eliberat cu maxim șase luni înainte de data depunerii, acte de studii și/sau alte documente care atestă alte competențe dobândite în viața civilă(original și copie), permis de conducere(original și copie), dacă este cazul, pentru candidații fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuțiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice și livretul militar(original și copie) numai pentru cei care dețin calitatea de rezervist.
Candidații vor fi informați la centrul militar la care se prezintă pentru înscriere cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari:unitatea militară în care urmează să susțină probele de selecție,unitatea sanitară militară unde urmează să susțină examinarea medicală și unitatea militară/centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire inițială (dacă este cazul).
Candidații fără pregătire militară vor fi consiliați în ceea ce privește exprimarea opțiunilor, în sensul orientării către armele/serviciile și specialitățile militare pentru care aceștia prezintă aptitudini. (Foto: Cotidianul)

Ultimile din

Mergi la SUS