DE LA MADRID/ Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES: Afară cu corupţii!

in Extern/Politic de

Şeful PSD a vorbit în română, ca să fie înţeles „acasă” Frans Timmermans nu a ascultat traducerea  

Corespondență de Ștefan Pană (Museo Reina Sofia, Madrid) Liderul PSD Liviu Dragnea a fost invitat să vorbească la Congresul Socialiştilor Europeni, de la Madrid, unde a avut o intervenţie în cadrul panelului legat de echitate în Europa. El a fost singurul care nu a vorbit într-una din limbile de mare circulaţie. Cei mai mulţi au ales să vorbească în engleză, indiferent de ţara de origine.

Un alt invitat a mai vorbit în franceză, iar un altul în spaniolă. „Voi începe să vorbesc în limba mea, pentru ca oamenii din ţara mea să înţeleagă”, a explicat el în faţa delegaţilor. Liderii PES nu au ascultat traducerea „Suntem după 15 ani de dominație a Dreptei care a distrus valori, speranțe și destine. Trebuie să le spunem tuturor cum Dreapta a distrus Europa”, și-a început Dragnea discursul în română. Ulterior, acesta a făcut referire la situația din România, dar și la „realizările” PSD din ultima perioadă.

„Salariul a crescut, pensiile au crescut. Am arătat că un guvern social-democrat poate face lucruri bune. PSD în România va câștiga alegerile”, a susținut Dragnea la Madrid. În ultima parte a discursului, liderul social-democrat „a chemat” la luptă și la unitate toate partidele socialiste din Europa.

„Trebuie să demonstrăm Dreptei că suntem mai buni ca ei. Dreapta ne vrea divizați!”. Citește AICI discursul integral susținut de Liviu Dragnea la Madrid. În tot acest timp, foarte puţini dintre cei din sală şi-au pus căştile pentru a asculta traducerea. Nici chiar candidatul PES la şefia Comisiei Europene, Frans Timmermans, nu a ascultat. Nu avea căştile la urechi, iar la un moment dat a fost atent mai degrabă la telefon. Liviu Dragnea, apostrofat

La finalul discursului său, în timp ce cobora de pe scenă, eurodeputatul S&D Ana Gomes, din Portugalia, l-a huiduit pe Liviu Dragnea. „Afară cu corupţii! Nu vrem corupţie şi corupţi în PES şi în S&D”, a spus Ana Gomes. Mesajul a fost transmis în spaniolă. Eurodeputatul a confirmat, pentru Libertatea, că ea este cea care a strigat şi că acesta a fost mesajul ei.

https://youtu.be/1HoWKq0gDck