Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

De ce reguli trebuie să ții cont în renovarea unei camere?

in Diverse de

Amenajarea unei case te entuziasmează, îți antrenează creativitatea, dar poate fi și un proces destul de solicitant. Ei bine, când renovezi un living sau un dormitor, inspirația este dublată, iar eforturile sunt reduse semnificativ prin aplicarea unor reguli urmate de designerii de interior. Printr-o suită de indicații orientate spre maximizarea și armonizarea spațiului, poți pune bazele unei amenajări durabile, ireproșabile, în ton cu personalitatea ta. 

Regulile care te aduc mai aproape de amenajarea ideală

  • Parchetul din lemn masiv: cea mai versatilă, apreciată și durabilă opțiune

Parchetul din lemn masiv îi conferă spațiului personalitate, asigură o estetică naturală, o atmosferă călduroasă și o durabilitate incomparabilă. Este opțiunea de top în amenajările interioare, atât prin rezistență cât și prin spectrul larg de nuanțe calde și ușor de mixat. Cu un parchet de lemn masiv de la Valprestparchet.ro, vei obține un spațiu aerisit vizual, îmbrăcat în tonuri naturale și o tușă de design extrem de durabilă și versatilă care îți permite o multitudine de combinații. 

  • Armonizarea spațiului prin mixarea tonurilor naturale  

 

Trebuie să stabilești tonul natural dominant și să te joci cu tonuri și subtonuri compatibile. Într-o cameră cu parchet, tonul dominant va fi chiar culoarea parchetului și piesele de mobilier vor fi alese în funcție de aceasta. Atenție, nu este cazul să mergi pe aceeași nuanță, ci să creezi o continuitate. Trebuie să stabilești dacă subtonul dominant este cald, rece sau neutru și să alegi piese în nuanțe diferite, dar din aceeași familie de subtonuri pentru a asigura o armonie vizuală. 

Când alegi tonurile, este bine de știut că te poți juca și cu contrastul. Dacă ai o imaginație bogată și curajul de a îndrăzni mai mult, contrastul poate face minuni. Prin selectarea unei piese cu o nuanță complementară parchetului, poți atrage atenția asupra unui element mai special și poți crea, în ansamblu, un spațiu care inspiră mai multă profunzime. 

  • Urmărește valorificarea luminii naturale

Lumina naturală îți inundă spațiul într-o simfonie de nuanțe, îți redă starea de bine și trebuie să profiți de ea la maximum pentru a te bucura de o atmosferă vibrantă și un spațiu primitor. Lumina naturală, indiferent de dimensiunea încăperii, va fi valorificată de oglinzile mari poziționate strategic. Oglinzile nu au doar o valență funcțională sau estetică, ele sunt și elementele care pot dubla luminozitatea unei încăperi când sunt plasate în direcția luminii naturale. 

Un alt punct de plecare pentru un spațiu care nu se bucură de prea multă lumină naturală ar fi pereții albi și piesele de mobilier în nuanțe calde și luminoase. Dacă spațiul are o luminozitate redusă, încearcă să păstrezi o culoare cât mai deschisă, menține continuitatea dintre pereți și tavan și ferește-te de pereții colorați. În aceeași măsură, optează pentru nuanțe calde și deschise care armonizează întregul ansamblu și amplifică lumina naturală.

  • Joacă-te cu elemente de dimensiuni diferite pentru a mări încăperea

Dacă te încântă încăperile cu pereți înalți, poți obține un efect similar și într-o cameră de dimensiuni normale. Poți crea iluzia unui spațiu maximizat prin piese de mobilier joase alternate de o piesă foarte înaltă. Vei crea iluzia unor pereți înalți prin alegerea canapelelor și măsuțelor de cafea joase contrastate de o bibliotecă sau un alt corp foarte înalt și îngust. În aceeași măsură, dacă spațiul este redus, trebuie să eviți surplusul de elemente și să te rezumi la piese esențiale în culori deschise. În acest fel poți echilibra funcționalitatea cu palierul estetic și te poți bucura de un spațiu aerisit și maximizat.

Urmărind regulile esențiale, vei putea demara fără griji un proces de amenajare plin de creativitate și energie, orientat spre cele mai bune rezultate. Nu uita că indiferent de trendurile curente, spațiul trebuie să fie în acord cu personalitatea ta și lucrurile care te inspiră. 

 

Ultimile din

Mergi la SUS