Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

De ce merită să ai în bibliotecă dicționare de la editura Univers Enciclopedic ?

in Educational de

Un cămin nu este complet când nu există o bibliotecă. Pe rafturile bibliotecilor își găsesc locul cele mai interesante volume de beletristică, cărți de știință, dar și câteva dicționare.

Dicționarele și enciclopediile sunt printre cele mai utile instrumente culturale. Adulții și adolescenții, dar și copiii, pot consulta oricând paginile unui volum tipărit la Editura Univers Enciclopedic.

O bibliotecă este incompletă fără câteva dicționare și cărți de gramatică. Oare de ce merită să achiziționezi astfel de volume de la editură, cărți de bază în utilizarea corectă a limbii materne? 

Iată câteva din avantajele deținerii unor dicționare în biblioteca de acasă :

 

  • Deprinderea unui limbaj corect și utilizarea elementelor lexicale în mod adecvat necesită nu doar exercițiu, ci și un dicționar complex și util. Un astfel de volum este marele Dicționar Ortografic Ortoepic și Morfologic al Limbii Române, cunoscut sub acronimul DOOM3,  cea de-a treia ediție, îmbunătățită, lansată de editura Univers Enciclopedic
  • Un dicționar te ajută să îți îmbogățești vocabularul, să afli noțiuni noi, să sistematizezi cunoștințe. Dacă ai nevoie de înțelegerea unei expresii pe care nu ai mai întâlnit-o sau vrei să afli ce înseamnă un anume cuvânt, deschizi paginile celebrului DEX – Dicționar Explicativ al Limbii Române, editat la Univers Enciclopedic.  
  • Adolescenții, liceenii și studenții își pot redacta mai ușor referatele, își pot corecta temele și își dezvoltă limbajul, folosind dicționare tematice. Există dicționare de mitologie, filosofie, istorie universală, deosebit de utile tinerilor. 
  • Edițiile cartonate sau  broșate, puse la dispoziția cititorilor de editura Univers Enciclopedic sunt realizate într-o manieră grafică deosebită, sunt cărți menite să dureze și să bucure deopotrivă generația celor mici și cea a adulților. Un dicționar este un volum esențial, un sprijin în cultivarea valorilor limbii materne, a culturii sau istoriei în general. 

Ce tipuri de dicționare sunt utile în biblioteca de acasă ?

Există mai multe tipuri de dicționare printre care cele mai cunoscute sunt  dicționarele lexicale ale limbii române, dar există și dicționare bilingve sau cele care tratează anumite teme : istorie, geografie, cultură și civilizație, artă, muzică, etc. 

Dacă ai nevoie de un dicționar tematic, de un dicționar bilingv sau de un dicționar lexical al limbii române, este practic să le ai în propria bibliotecă. Deși trăim într-o epocă modernă, în care pare mai simplu să consulți direct motoarele de căutare pe internet, cartea tipărită rămâne o structură clasică pe care te poți baza oricând, pentru că informația pe care aceasta o conține este una corectă și validată de către profesioniști în domeniul respectiv. 

Dicționarele te ajută să cauți sensul corect al unui cuvânt, să traduci o anumită expresie, să verifici cum se scrie corect un anumit termen. Din dicționare afli cuvinte noi, sinonime sau antonime, cercetezi originea cuvintelor. 

De multe ori, cei care se pregătesc de examene importante, aleg să consulte dicționare pentru ași clarifica anumite noțiuni. Atunci când ai acasă unul sau mai multe dicționare de la Editura Univers Enciclopedic, nu mai este nevoie să te deplasezi la bibliotecă și să cauți volumele necesare.

Avându-le la îndemână,  le poți consulta oricând ai nevoie, iar calitatea acestor dicționare te va surprinde în cel mai plăcut mod. Redactate clar și concis, ilustrate inspirat, dicționarele pot reprezenta o idee excelentă de cadou. Dăruirea unui dicționar potrivit este o surpriză minunată pentru un tânăr dar și pentru un adult care are nevoie de acest volum. 

Alege dicționarele dorite din oferta variată a editurii Univers Enciclopedic, iar întreaga familie va beneficia de avantajele acestor cărți esențiale pentru căminul tău. 

Pentru orice vârstă, dicționarele sunt adevărate comori ce conțin noțiuni și cuvinte corect explicate, care te ajută să îți formezi un limbaj bogat și expresiv.

Ultimile din

Mergi la SUS