De ce Gheorghe Dincă nu va fi condamnat la închisoare pe viață. Legislația penală este în favoarea lui

in ExtraNews de

Legislația penală este în favoarea lui Gheorghe Dincă. Liviu Avram, redactor șef adjunct la Adevărul, a explicat de ce pedeapsa acestuia nu va fi închisoare pe viață și de ce va fi redusă cu 20%.

Liviu Avram – redactor-șef adjunct Adevărul: Politicienii, de 2 ani și jumătate, imprimă în această țară atmosfera de impuritate pentru infractori. Noi am spus că toate modificările aduse legislației sunt în favoarea infractorilor și niciuna în favoarea victimelor. Și la asta se adaugă și alte modificări legilative de natură să împiedice instituțiile de aplicare a legii să acționeze sau măcar să le timoreze. Și acum culegem roadele acestei politici lansate de la cel mai înalt nivel, din Parlament.

De aceste indulgente introduse în Codul Penal și în Codul de Procedură Penală va beneficia și Gheorghe Dinca, chiar dacă a comis fapta înainte că aceste modificari să intre în vigoare. Nu poate fi condamnat la închisoare pe viață pentru că are 60 de ani, eliberarea condiționată după ce a ispășit o treime din pedeapsă, va beneficia de recursul compensatoriu, i se va scădea 20 % din pedeapsă.

Editor web: Alina Popescu Sursa: Digi24.ro