Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

DE CE APAR VERGETURILE SI CUM SE POT TRATA

in Frumusete de

Cele mai stresante semne inestetice aparute pe piele sunt, in special pentru reprezentante sexului frumos, vergeturile. Uneori, pot fi forme ale unor suferinte. Si, pana nu demult, nici nu pareau sa aiba vreun leac.

Pielea are de suferit de pe urma ignoratei noastre. Cand nu mai arata cum ne dorim, vrem sa o “reparam”, dar cu putine sanse de reusita. Din fericire, specialistii au gasit solutii si pentru cele mai indaratnice probleme ale pielii.

CUM NE PRICOPSIM CU ELE

Dupa pierderea brusca a unui numar impresionant de kilograme, dupa sarcina si alaptare sau din cauza unor boli endocrine, trupul femeii se resimte. Si arata asta prin semen aparute la suprafata pielii. Vergeturile se formeaza cand derma, stratul mijlociu al pielii, care mentine forma si elasticitatea, se intinde mai mult decat poate tolera. Fibrele se rup, perturband productia de colagen si dau nastere acestor cicatrici in diferite regiuni ale corpului. Uneori, pot aparea sip e fondul unor afectiuni ale glandei tiroide sau ale sindromului Cushing. In general, apar pe sani, pe abdomen, coapse, fese si in regiunea taliei,pe spate. Dar se pot zari si pe umeri, pe brate sau chiar la glezne. In faza lor incipienta, vergeturile sunt rosiatice, subtiri, plate. Apoi, la maturitate, capata o nuanta albicioasa, sidefie si au un aspect denivelat. Odata ajunse in acest stadiu, sunt mult mai greu de tratat. Dar nu imposibil!

TREBUIE TRATATE?

Desi nu afecteaza starea de sanatate, vergeturile duc la scaderea stimei de sine, la aparitia complexelor de inferioritate si chiar la depresie, in unele cazuri. Asadar, merita sa li se acorde atentia cuvenita din punct de vedere medical. In fazele lor de debut, raspund foarte bine la tratamente medicamentoase, dar si la hidratarea corespunzatoare a pielii. Vitamina C joaca si ea un rol foarte important. Totusi, laserul cu lumina pulsata si peelingul chimic sunt mult mai de folos, in special pentru adolescentii aflati in crestere. Sunt necesare sedinte repetate, insa rezultatele sunt spectaculoase. Si mezoterapia este un tratament sigur si eficient pentru a imbunatati aspectul pielii. Procedura consta in injectarea care favorizeaza intretinerea pielii prin stimularea sintezei de colagen.

FIECARE CAZ ESTE UNIC

Fiecare caz este unic si doar un specialist poate spune, dupa evaluare, care sunt sansele de vindecare completa. Indepartarea vergeturilor cu ajutorul laserului este extrem de eficienta in majoritatea cazurilor. Succesul va depinde de prevalenta si de varsta cicatricilor. Printre optiunile de tratament s-a remarcat microneedlingul u Dermapen, o procedura eficienta, accesibila, putin dureroasa si cu un timp scurt de recuperare, datorita modalitatii revolutionare de a induce formarea de colagen si remodelarea pielii. Procedura consta in exxecutarea unor micro-intepaturi controlate in zona tratata, cu un puternic efect de reintinerire asupra fibrelor de colagen si elastina.  


Ultimile din

Mergi la SUS