De cate perechi de ochelari de vedere ai nevoie

in Sanatate de

Majoritatea oamenilor poarta ochelari de vedere pentru a-si corecta vederea, iar alte tipuri de ochelari de specialitate includ: – ochelari de computer pentru a reduce oboseala provocata de ecranul digital – ochelari vedere cu protectie pentru a reduce stralucirea si a bloca razele ultraviolete daunatoare – ochelari de citit pentru a ajuta sa vezi de aproape

Majoritatea oamenilor poarta ochelari de vedere pentru a-si corecta vederea, iar alte tipuri de ochelari de specialitate includ:

  • ochelari de computer pentru a reduce oboseala provocata de ecranul digital
  • ochelari vedere cu protectie pentru a reduce stralucirea si a bloca razele ultraviolete daunatoare
  • ochelari de citit pentru a ajuta sa vezi de aproape

Dar, de cate perechi de ochelari este nevoie? Acest lucru depinde de nevoile tale, de buget si chiar de simtul modei.

  • Ochelari de citit

Dupa o anumita varsta, oamenii incep a vedea rau de la o distanta mica, ceea ce ii impiedica sa citeasca. Aceasta schimbare normala a vederii este un semn ca este timpul pentru un examen ocular si, eventual, o reteta pentru lentile progresive sau ochelari de lectura personalizati.

  • Ochelari de calculator

Nevoia noastra crescanda de dispozitive digitale – inclusiv computere, tablete si smartphone-uri – a creat o noua categorie de probleme de vedere cunoscute sub denumirea de tensiune digitala a ochilor. Simptomele includ ochii uscati si iritati, vederea incetosata, sensibilitatea la lumina si cefaleea.

Pentru un confort sporit, ochelarii de computer ar trebui sa includa un strat antireflex. Multi profesionisti din domeniul ingrijirii ochilor recomanda, de asemenea, includerea unei componente de screening pentru lumina albastra care protejeaza impotriva radiatiilor UV si a luminii albastre vizibile cu energie ridicata emisa de ecranele dispozitivului.

  • Ochelari de vedere la distanta

Alta categorie de persoane descopera la un moment dat faptul ca nu vad in departare. Acest fenomen este descoperit atunci cand nu recunosti o persoana care te saluta in celalalt capat al strazii sau nu vezi numarul transportului public. In acest caz, o pereche de ochelari te va ajuta sa vezi de la distanta.

  • Ochelari de moda

In cele din urma, ochelarii de vedere ca o declaratie de moda este un mod sigur de a iesi in evidenta. Aici intra in rol ramele de diferite marimi si culori. O vedere mai slaba nu este motiv sa te ascunzi in spatele unor ochelari care sa iti strice aspectul. Astazi, ai sansa sa alegi ceva ce se potriveste fetei tale si sa porti o pereche de ochelari cu incredere si indrazneala!

Un ultim motiv pentru care unii oameni au mai mult de o pereche de ochelari este faptul ca vor sa aiba intodeauna cate o rezerva sau doua. Ochelarii sunt accesorii care pot fi uitate in birou sau lasate pe masa de lucru de acasa. Atfel, e bine ca sa existe mai multe perechi de rezerva pentru comoditate si siguranta.

Adreseaza-te medicului ocular si cere recomandari cu privire la lentile si ramele care sunt cele mai potrivite pentru nevoile si stilul tau specific.

Optica medicala vine primavara aceasta cu oferte imbatabile si ochelari pentru toate gusturile. Alege ce iti place iar ochelarii preferati iti vor fi livrati direct la domiciliu ca tu sa te poti bucura din nou de o vedere limpede.