Dăncilă a făcut marele anunț. Este vorba despre salarii și pensii

in Politic de

Viorica Dăncilă lovește din nou. Este anunțul care îi va înfuria pe milioane de români. Celebră pentru gafele colosale pe care le face, Dăncilă a venit cu noi afirmații halucinante.

Premierul cu cele mai grave probleme de exprimare din ultimii 30 de ani lovește din nou. De această dată, Dăncilă nu a mai făcut vreo gafă, dar afirmația premierului îi va înfuria pe milioane de români care trăiesc într-o sărăcie lucie.

Dăncilă spune că puterea de cumpărare a românilor a crescut cu 5%, ajungând la 64% din media Uniunii Europene. Premierul afirmă că în 2020 puterea de cumpărare va ajunge la 70%, fiind un obiectiv al guvernării PSD-ALDE.

„Voi începe prin a puncta câteva rezultate economice pozitive, după ultimele date publicate recent de Eurostat. Puterea de cumpărare a românilor a crescut în primii doi ani de guvernare cu cinci puncte procentuale, ajungând la 64% din media Uniunii Europene, peste cea din Bulgaria și Croația. Evoluția din ultima parte a mandatului actualului guvern ne arată că putem atinge obiectivul din progranul de guvernare, de a crește anul viitor puterea de cumpărare la un nivel care să ajungă la 70% din media UE. Progresul din acești doi ani este echivalent celui realizat în perioada 2012-2016, când în cinci ani puterea de cumpărare a crescut de la 54%, la 59%”, a declarat Viorica Dăncilă.

Și Dăncilă nu s-a oprit aici. După ce s-a lăudat că a scos România din noroi, premierul ne spune că românii își permit în prezent să cumpere mai multe produse decât acum doi ani. „Acest lucru este rezultatul măsurilor bune pe care le-am luat. Bineînțeles că mai sunt multe lucruri de făcut și vom depune toate eforturile pentru a continua pe acest drum pe care l-am început”, a mai spus Dăncilă.

Șeful Executivului a vorbit și despre decizia ANRE de a reduce cu 5% prețul gazelor naturale pentru populație. „Un alt efect al deciziilor guvernamentale este hotărârea luată ieri (luni-n.r) de la ANRE respectiv reducerea în medie cu 5% a prețului gazelor naturale pentru populație. Prețurile vor scădea de la 1 iulie, măsură de care vor beneficia aproximativ trei milioane de consumatori casnici”, a conchis Dăncilă.