Dacia, peste așteptări. Ce performanță a reușit mașina românească

in ExtraNews de

Dacia a bifat încă o realizare pe piața Europeană la începutul acestei primăveri. În sfârșit, poți să fii mândru că ai o mașină românească.

După ce a intrat sub „umbrela” grupului Renault, Dacia a evoluat constant (cu bune și cu rele), dar azi, nu mai este o companie „no name” de undeva din Europa de Est de care n-a auzit nimeni.

Acum, Dacia încă este o marcă de care a auzit puțină lume prin Occident, dar cei care o văd tot mai des pe stradă se interesează să afle despre ce este vorba. Și o spun cifrele care fac referire la vânzări și la numărul de înmatriculări.

Poate că Dacia nu este în capul listei cu cele mai căutate mărci din Europa, dar, cu siguranță, a cunoscut un salt spectaculos în luna martie a acestui an, o performanță cu mult peste așteptări, iar asta este o veste bună și pentru economia României (măcar atât).

Câte mașini Dacia au fost înmatriculate în Europa, în luna martie 2019
Conform Asociației Europene a Producătorilor de Automobile, boom-ul resimțit de Dacia la nivelul numărului de înmatriculări în luna martie 2019 se traduce printr-o creștere de 21,8% față de aceeași lună din anul precedent.
Mai exact, Dacia se poate lăuda că i-au fost înmatriculate 59.475 de automobile noi.

În ceea ce privește luna martie 2019, nicio altă companie auto nu a avut un asemenea succes. De exemplu, Mitsubishi a înregistrat o creștere a numărului de înmatriculări de doar 17%, în vreme ce Lancia doar 15,3%. Iar acești producători sunt singurii care se apropie procentual de performanța obținută de Dacia în Europa în luna martie a acestui an.

Rezultate bune a avut și dacă însumăm primele trei luni ale acestui an. Numărul înmatriculărilor de mașini noi a crescut cu 12,6% față de aceeași perioadă din 2018. În cifre exacte, în perioada ianuarie – martie 2019, au fost înmatriculate 142.582 de unități (din toate modelele).

La nivel european, Dacia este pe locul al 13-lea dacă luăm în considerare volumul total de mașini înscrise în circulație. Pe primul loc este, deloc surprinzător, Volkswagen cu 458.500 de mașini noi înmatriculate.

Locul al doilea e ocupat de Renault, cu 272.199 de autoturisme înscrise în circulație. Iar pe locul al treilea este Peugeot, cu 263.491 de unități înscrise.