Daca te lasi cumparat, iti meriti soarta!

in ExtraNews de

Baietii de la PSD au inceput Campania Agricola de iarna numita “pomana electorala”.

Stiu ca pare un lucru banal. Ce mare smecherie: la cat fura astia, imi dau si mie niste cartofiori, uleiut, faina si o agenda.

Primesti pomana de la astia? Gandeste-te asa:

De cate ori mergi cu masina spre soacra ta din Ardeal, sa iti treaca prin minte: fac 12 ore pe un drum de 400 de km. Nu am autostrazi, dar macar am sacul ala de cartofi primit degeaba, in portbagaj. Au furat toti banii de autostrazi, dar macar mi-au dat cartofi

De cate ori ajungi prin spitale si iesi de acolo cu sapte boli in plus decat alea cu care ai intrat, gandeste-te asa: am stat ca animalele, sapte intr-o camera, am asteptat doua saptamani pentru un RMN, dar stii ce? Macar am un litru de ulei!

De cate ori ajungi la tine in sat, iti rupi masina prin coclaurile primariei, pe strazile neasfaltate si pline de gauri, gandeste-te: ba, stii ceva? Cat poate sa ma coste un amortizor? Cateva milioane? Ei, lasa, macar am primit o agenda de la PSD!

Si cand nu-ti ajund banii la pensie nu te mai gandesti la nimic. Daca in ultimii douazeci de ani, cand erai in campul muncii, ai acceptat sacul de cartofi si sticla de ulei, apoi le-ai dat votul in schimbul lor, atunci trebuie sa stii: de aia ai pensia mica! Te-au mituit. In loc sa faca proiecte ca sa ia bani de la UE, in loc sa se agite pentru investitii, in loc sa faca infrastructura si spitale, primarii astia ti-au dat un sac de cartofi si au stiu ca in schimbul lor te cumpara.

Asta nu e cadou. E mita.

Daca intr-o comuna sunt 3000 de familii, iar ei dau 1000 de saci de cartofi si niste uleiut, au castigat alegerile. La o prezenta la vot de 50-60%, primarul ala va fi in fotoliu pe viata. Si tot ce va trebui el sa faca in urmatorii 30 de ani e sa iti dea tie rahatul ala de sac de cartofi si uleiul. Cu care te cumpara si pe tine, dar si pe copilul, si pe nepotul tau. Il iei, le strici si lor viitorul, iti inveti primarul puturos, autosuficient si mereu invingator pe baza de mita.
Acum gandeste-te bine: e doar un sac de cartofi? Il mai iei sau le dai cu el in cap? Atat valorezi? Atat valoreaza copiii tai?